Оброблення курки / Разделка курицы

Автор: richinna 6 Марта 2016
 Оброблення курки / Разделка курицы
Якось прийшлося купити мені цілу курку заради курячої грудки,якої не було в крамничці внаявності. Перший раз,признаюсь чесно, мені потрібно було розробити курку і вирізати з неї куряче філе,як в магазині.Зате навчилася розробляти курчу тушку на частини,хочу показати і тим,хто цього ще не робив.
Курячу тушку потрібно обсмалити,я використовую портативний газовий балончик. 
Помити курку та пошкребти ножем.
Відрізати кінцівки ніг по суглобу.
Положити курку грудкою вниз і ОБОВ'ЯЗКОВО видалити куприкову залозу!!!
Яка може надати неприємного аромату і смаку курячому бульйону.
Залозу і кінцівки курячих ніг я викидаю.
Все остальне,що залишилось в курячій тушці придатне в їжу. Перевернути курку на спину. 

Спочатку з курячої тушки потрібно вирізати курячий жир.
Курячий жир вирізається дуже легко. 
Далі потрібно відрізати курячі стегенця.  
Відтягнути курячу лапу в сторону,так щоб натягнулася шкірка.


Прорізати по натягнутій шкірі.
Взяти курячу лапу ближче до тушки.
І вивернути назовні, так щоб показалася кісточка.
Відрізати куряче стегно за кісткою по прямій одним рухом.
Теж саме зробити з другою лапою курки.
Відкласти курячі стегна на тацю разом з курячим жиром.
Повернути курку крилами до себе, курка так і лежить на спині.
Відтягнути крило,надрізати ножем і відрізати по суглобу.
З крилами мені було трошки важче працювати. 
Тепер курячу тушку поставити шиєю вниз.
Боком до себе.
Посередині розрізати по ребрам.
Та відділити курячий каркас від грудки.
Знати з курячої грудки шкіру,це робиться легко за допомогою пальців рук і ножа,щоб підрізати плівку.
Курячий жир можна стопити або порізати і смажити щось на ньому. 

В курячу шкіру можна загорнути рулет і запекти і т.д.
Ось куряча грудка без шкіри.
Щоб відділити від грудної кісточки куряче філе,потрібно надрізати грудку трохи лівіше середини повздовш грудки. 

Так як і в курячій крамничці з маленьким хвостиком курячого м'яса)))
Теж саме зробити з правим курячим філе.
З каркаса можна зварити бульйон або бульйонні кубики.
Ось і розроблена курочка на частини: 2 стегна,2 крила,2 курячих філе.
Куряче крило розрізати на три частини.
Кінчик крила обрізати по суглобу на бульйон.
Остальні частини з м'ясом розрізати навпіл по суглобу,там де рухається крило по суглобу,якщо взяти його в дві руки і порухати. 
З крил можна приготувати:
 курячі крильця карамелізовані,
крила в китайській шубці,
печеня "під крилом"
Куряче стегно,якщо потрібно, теж ділиться на дві частини по суглобу. 
Або можна приготувати з нього курочку "сорокозубку",
апетитну крочку з незвичним салатом
Стегно ділиться на бедро і гомілку. 
З курячих бедер можна приготувати: 
ніжну ароматну курочку
курку на лимонах
курочку з грибами в пароварці
Рис з арабською ноткою.




Смачної курочки!.
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 7 Марта 2016
# 0

Лак магнітний?)

richinna 7 Марта 2016
# 0

з цим питанням краще до моєї манікюрниці

Rina 7 Марта 2016
# 0

А підборка непогана

richinna 7 Марта 2016
# 0

дякую!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014