Оброблення курки / Разделка курицы

Автор: richinna 6 Марта 2016
 Оброблення курки / Разделка курицы
Якось прийшлося купити мені цілу курку заради курячої грудки,якої не було в крамничці внаявності. Перший раз,признаюсь чесно, мені потрібно було розробити курку і вирізати з неї куряче філе,як в магазині.Зате навчилася розробляти курчу тушку на частини,хочу показати і тим,хто цього ще не робив.
Курячу тушку потрібно обсмалити,я використовую портативний газовий балончик. 
Помити курку та пошкребти ножем.
Відрізати кінцівки ніг по суглобу.
Положити курку грудкою вниз і ОБОВ'ЯЗКОВО видалити куприкову залозу!!!
Яка може надати неприємного аромату і смаку курячому бульйону.
Залозу і кінцівки курячих ніг я викидаю.
Все остальне,що залишилось в курячій тушці придатне в їжу. Перевернути курку на спину. 

Спочатку з курячої тушки потрібно вирізати курячий жир.
Курячий жир вирізається дуже легко. 
Далі потрібно відрізати курячі стегенця.  
Відтягнути курячу лапу в сторону,так щоб натягнулася шкірка.


Прорізати по натягнутій шкірі.
Взяти курячу лапу ближче до тушки.
І вивернути назовні, так щоб показалася кісточка.
Відрізати куряче стегно за кісткою по прямій одним рухом.
Теж саме зробити з другою лапою курки.
Відкласти курячі стегна на тацю разом з курячим жиром.
Повернути курку крилами до себе, курка так і лежить на спині.
Відтягнути крило,надрізати ножем і відрізати по суглобу.
З крилами мені було трошки важче працювати. 
Тепер курячу тушку поставити шиєю вниз.
Боком до себе.
Посередині розрізати по ребрам.
Та відділити курячий каркас від грудки.
Знати з курячої грудки шкіру,це робиться легко за допомогою пальців рук і ножа,щоб підрізати плівку.
Курячий жир можна стопити або порізати і смажити щось на ньому. 

В курячу шкіру можна загорнути рулет і запекти і т.д.
Ось куряча грудка без шкіри.
Щоб відділити від грудної кісточки куряче філе,потрібно надрізати грудку трохи лівіше середини повздовш грудки. 

Так як і в курячій крамничці з маленьким хвостиком курячого м'яса)))
Теж саме зробити з правим курячим філе.
З каркаса можна зварити бульйон або бульйонні кубики.
Ось і розроблена курочка на частини: 2 стегна,2 крила,2 курячих філе.
Куряче крило розрізати на три частини.
Кінчик крила обрізати по суглобу на бульйон.
Остальні частини з м'ясом розрізати навпіл по суглобу,там де рухається крило по суглобу,якщо взяти його в дві руки і порухати. 
З крил можна приготувати:
 курячі крильця карамелізовані,
крила в китайській шубці,
печеня "під крилом"
Куряче стегно,якщо потрібно, теж ділиться на дві частини по суглобу. 
Або можна приготувати з нього курочку "сорокозубку",
апетитну крочку з незвичним салатом
Стегно ділиться на бедро і гомілку. 
З курячих бедер можна приготувати: 
ніжну ароматну курочку
курку на лимонах
курочку з грибами в пароварці
Рис з арабською ноткою.




Смачної курочки!.
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 7 Марта 2016
# 0

Лак магнітний?)

richinna 7 Марта 2016
# 0

з цим питанням краще до моєї манікюрниці

Rina 7 Марта 2016
# 0

А підборка непогана

richinna 7 Марта 2016
# 0

дякую!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014