Бульйонні кубики

Автор: richinna 15 Ноября 2015
Бульйонні кубики
Інколи в рецептах потрібен вже готовий бульйон, овочевий чи м'ясний, або на швидкоруч зварити якийсь супчик, в такий момент виручають бульйонні кубики... 
Пропоную приготувати бульйонні кубики в домашніх умовах. 

Потрібно:

  • Курячий суп-набір 2 кг
  • Овочі без ярковираженного смаку і запаху 1 кг
  • зелень(фенхель,кріп,петрушка) 3 пучка
  • Спіції сухі,перцюга,сіль за смаком
В мене з овочів: корінь петрушки, морква, цукіні, цибуля -порей, помідори,гриби, ратунда(маленька)
Курячі каркаси помити та замочити в холодній воді на 1 добу в холодильнику. 
Воду злити, залити чистою та поставити на вогонь. Дати закипіти курці та злити повністю першу воду. 
Налити чисту холодну воду у каструлю з куркою,так щоб вода ледь покривала курку, та варити 1,5-2 години.
Дістати з бульйону курку та ретельно відібрати м'ясо від кісток.
В бульйон загрузити овочі,починаючи з самих твердих і тих,яким потрібно довго варитися,корінь петрушки,морква....
Далі додати остальні овочі і часник. 

Додати сухі спеції. В мене: пастернак,перцюга,сушена цибуля, приправа з насіння. 
Сіль я додаю за смаком,щоб не забути і потім не пересолити страву!
Поварити 3-5 хвилин.
Овочі не мають розваритися,вони мають бути напів готовими!!!!!!! 
В кінці додати зелень і дати остигнути бульйону з овочами.

Якщо Вам потрібен чистий бульйон,його потрібно процідити,розлити по невеликим формочкам і заморозити.
Решти бульйону і овочів змішати з м'ясом курки і перебити у блендері.
Також розлити по формочкам і заморозити.  
Коли супова суміш замерзне, її потрібно загорнути в фольгу,скласти в контейнер та зберігати в морозилці.
В моїй одній порції "бубика" 1 ст.л. її достатньо щоб придобрити десь біля 1,5-2-х літрів супу.




Смачного!
72

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 15 Ноября 2015
# 0

Думаю, що такий рецепт стане незамінним майже для кожної господині

richinna 15 Ноября 2015
# 0

Дякую! а оцінка 0?

Rina 15 Ноября 2015
# 0

Я додала в КК, а оцінку забула поставити

Андрей 15 Ноября 2015
# 0

Скоро ты меня языку научишь.

richinna 15 Ноября 2015
# +1

это же хорошо!

Андрей 15 Ноября 2015
# 0

Да! 

konfairy 16 Ноября 2015
# 0

Ну, як завжди, все просто, але ж... тільки після того, як ти це показала. Хоча я так заморожую рибні бульони  (коли треба звільнити морозилку від голів та хвостів) Тепер спробую м'ясні. Класна ідея мясом та овочами

richinna 17 Ноября 2015
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014