Куряча бастурма до пива

Автор: richinna 26 Декабря 2015
Куряча бастурма до пива
Домашня куряча бастурма,дуже добре смакує до пива, а за смаком нагадує солену червону рибу. Спробуйте,це смачно, бюджетно та без консервантів.

Потрібно:

  • Куряче філе(грудка) 2 шт.- 500 г
  • Коньяк 50 мл
  • Бальзамічний оцет 1 ст. л.
  • Сіль 250 г
  • Папріка,перець чорний, перець чілі по ,5-1 ч.л.
Спеції можна обирати за смаком. 
Сіль змішати з коньяком,бальзамічним оцетом та спеціями.
Має вийти волога маса схожа на мокрий пісок.
В посуду, де буде солитися куряча грудка, викласти на дно 1/3 частину маринаду.
Викласти курку та закласти залишками солі зі спеціями.
Закрити посуду з курячою грудкою та покласти в холодильник на 3 доби.
Деколи струшуючи чи перевертаючи куряче філе, хоча б 1 раз на добу. 
Вже через добу куряче м'ясо дуже  ущільнюється.
Через три доби куряче філе потрібно вимочити в холодній воді біля 3-4 годин., воду можна поміняти декілька раз.
Просушити курячі грудки.
Натерти бастурму спеціями. Я використовую спеції для м'яса, які продають на базарі (саморобні) без солі!!!
Складаю куряче філе в лоток, зверху накриваю ще одним,таким самим за розміром і кладу груз 3 кг 
Знову покласти в холодильник.
Через три доби зняти груз,бастурма готова до вживання, загорнути курячу бастурму в марлю та зберігати в холодильнику. 
Чим більше куряча бастурма підсихає в холодильнику, тим вона стає смачніша і тонше ріжеться. 







Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 27 Декабря 2015
# 0

А ось і слідуюча партія!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014