Куряча грудка тушкована у вині та молоці

Автор: richinna 30 Октября 2015
Куряча грудка тушкована у вині та молоці
Сьогодня 5 років, як я зареєструвалася на сайті Шеф-Повар!!! 
Всі свої рецепти,я публікую тільки на сайті www.chef.com.ua,тому Ласкаво Прошу на:
Соковиту ,ніжну, смачну і запашну курячу грудку тушковану у білому вині та молоці. 
Готується дуже просто, а смак і аромат - карколомний. Також приділіть увагу соусу,в якому тушкувалась курка,він є дуже гарним доповненням до курячої грудки і дуже смачний.

Потрібно:

  • Куряча грудка(ціла без кісточки) 1 шт.
  • Вершкове масло 60 г
  • Сіль,перець,тім'ян за смаком
  • Біле вино (сухе) 140 мл
  • Молоко 1 л
  • Базилік свіжий за смаком
  • вершки за потребою
В каструлю мультиварки або сковороду за розміром курячої грудки покласти вершкове масло та включити програму "жарка" стежити щоб масло не згоріло. 

Викласти курку та смажити з однієї сторони 3-5 хвилин.
Перевернути курятину на другу сторону та посолити і поперчити зажарену сторону. 
Смажити 3-5 хвилин.
Коли курка підсмажиться з іншої сторони її потрібно перевернути, посолити, поперчити.  
Посипати куряче філе тім'яном.
Вилити в каструлю з підсмаженою курячою грудкою 70 мл білого сухого вина та випарювати 10 хвилин.
Перевернути курочку,посипати ще з цієї сторони чебрецем.
Влити ще 70 мл білого вина та випарювати 10 хвилин.
Тим часом закип'ятити молоко.
Коли вино випарується влити до курячої грудки молоко,закрити кришку мультиварки,включити програму "тушкування" на 1 годину. 
Молоко не обов'язково має покрити курку. Через 30 хвилин курочку потрібно перевернути.
Коли куряча грудка приготується її потрібно загорнути у фольгу та дати відпочити 20 хвилин.
Все що залишилось в каструлі потрібно згорнути в мисочку, додати свіжий базилік та перебити блендером.
В мене соус досить уварився, тому я додала ще 50 мл вершків.
В мене вийшла соус-паста з сирно-мясним смаком. 
Хочу сказати, що цей соус дуже смачний,смачніший за курку))))), та ним можна не тільки змащувати куряче м'ясо але й використати, як заправку до макарон...
Порізати куряче філе запечене в молоці та вині на порційні куски.
Подавати курячу грудку з соусом, в якому тушкувалася курка.
Смачно і в гарячому і в холодному вигляді.








Смачного!
65

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 30 Октября 2015
# 0

Вітаю з ювілеєм

richinna 30 Октября 2015
# 0

Дякую!

konfairy 30 Октября 2015
# 0

І курку з соусом забрала в КК (все до Нового року)

richinna 30 Октября 2015
# 0

Моим очень понравилась курочка,хотя и не любители грудки))) муж даже спросил или долго и проблемно готовить такую курочку,с намеком, что можно и чаще

Bizeshka 30 Октября 2015
# 0

Вітаю Інна! Дуже смачна курочка!

richinna 30 Октября 2015
# 0

Дякую-Дякую!

Ксюша 30 Октября 2015
# 0

Иннушка! Я счастлива, что ты выбрала именно наш ресурс для своего кулинарного творчества! Поздравляю тебя и нас, что ты с нами !

Я готовлю интересные для тебя вопросы на интервью и приглашаю всех желающих задать дополнительные вопросы тебе, которые мы оформим также в интервью !

richinna 30 Октября 2015
# 0

Спасибо! Все для Вас мои дорогие и любимые! Мне не жалко

richinna 30 Октября 2015
# 0

Мое 5-ти летие даже замечено домочадцами Наверное за 5 последних лет, им вкуснее всего было

Ксюша 31 Октября 2015
# 0

gutka 31 Октября 2015
# 0

Я також приєднуюсь до привітань! Бажаю ще багато смачних, цікавих нових рецептів! Подальших успіхів у всьому!

richinna 31 Октября 2015
# 0

Дякую!

ЮШЕЧКА 6 Ноября 2015
# 0

Инночка, присоединяюсь к поздравлениям и искренне благодарю Вас за все Ваши рецепты.,среди которых есть у меня и любимые,которыми я с большим удовольствием пользуюсь и рекомендую другим

richinna 6 Ноября 2015
# 0

Очень рада,что мои рецепты приходятся Вам по душе! Была бы признательна,если б все кто пользуется моими рецептами,не скупились на комментарии! О лучшей благодарности я и не мечтаю! Спасибо БОЛЬШОЕ за теплые слова!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014