Молода картопля запечена з яблуками

Автор: richinna 26 Мая 2016
Молода картопля запечена з яблуками
Дуже цікава страва на смак! Ще один мій вдалий експеремент)))

Потрібно:

  • Картопля молода 500 г
  • Бадьян 2 зірочки
  • Соєвий соус 2-3 ст. л.
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Сало свіже 100 г
  • Цибуля 2-3 шт.
  • Соус наршараб, суміш перців мелених за смаком
  • Яблуко 2-3 шт.
  • Часник молодий 2 головки
  • Вустерський соус 1 ст. л.
Воду закіп'ятити з бадьяном.
Картоплю почистити,порізати кружочками товщиною 0,5-0,7 см та відварити до напівготовності у окропі з бадьяном. 
Злити з картолі воду. Полити оливковою олією та соєвим соусом,легенько перемішати.
Цибулю,яблука та часник почистити та теж нарізати кружочками.
На дно форми для запікання викласти тонко нарізане сало. 
В мене сало солене мокрим способом.
На сало викласти кружальця цибулі в один шар.
Полити цибулю соусом наршараб.
Поперчити цибулю сумішшю перців.
Викласти на цибулю мариновану картоплю в один шар.
Зверху викласти ще один шар картоплі довкола чергуючи з яблуком та кружальцями молодого часнику.
Завершити композицію з яблук,картоплі та часнику)))
Полити картоплю з яблуками зверху вустерським соусом.
Духовку розігріти до 230 градусів. 
На нижньому нагріві запікати картоплю з яблуками 20 хвилин. 
Сало має стопитися а цибуля підсмажитися.
Зробити заливку.

Для заливки:

  • Сметана 3 ст. л.
  • Білок яєчний 1-2 шт.
  • Соєвий соус з оливковою олією(від картоплі) 2 ст. л.
  • Гірчиця 1/2 ч.л.
Якщо у Вас гірчиця звичайна,можна додати краплю меду.
Заливку збити міксером.
Духовку переключити на 180 град. при нижньому та верхньому нагріві. 
Залити запіканку з картоплі з яблуками заливкою.
Запікати молоду картоплю з яблуками,часником та цибулею ще 20 хвилин.
Цікава на смак і смачна запіканка з молодої картоплі з яблуками подається гарячою.
Я подавала до молодої картоплі запеченої з яблуками, ніжну печінку в соусі







Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы блюдо из кабачков быстрое блюдо быстрые пирожки выпечка выпечка без теста египетська кухня еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запіканка зелені помідори кабачки как приготовить как приготовить запеканку как приготовить соус из слив капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки креветки курица лавш лайм ленивые пирожки макароны морква овочі отбивные паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки пирожки из хлеба простой рецепт рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт запеканки из кабачков рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали сніданок сосиски соус соус к мясу соус к рыбе сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин хлебные пирожки черрі чеснок швидко
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014