Медово-фруктова гірчиця

Автор: richinna 23 Мая 2016
Медово-фруктова гірчиця
Не можу дочекатися поки гірчиця "дозріє", тому не чекаю 2-3 дні,а ділюся рецептом однієї з моїх улюблених домашніх гірчиць. 
Вариантів такої гірчиці може бути безліч, з різними наповнювачами та різна по крепості, та солодкості. В мене середній вариант медово-фруктової домашньої гірчиці: в міру крепка, в міру солодка та з доступних продуктів. 
Також можете приготувати: 
класичну гірчицю та 
діжонську гірчицю.

Потрібно:

  • Гірчиця(порошок) 25 г
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Вода(окріп) 70 мл
  • Оцет яблучний 1 ст. л.
  • Мед (натуральний) 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Яблуко велике 1 шт.
  • Чорнослив без кісточки 3 шт.
Яблуко загорнути в пергамент та запекти до готовності в духовці. Яблуко можна замінити на грушу,сливи і т.д. 
Гірчичний порошок змішати з сіллю.
Поступово,помішуючи влити до гірчичного порошку гарячу воду.
Додати до запареної гірчиці мед та оцет.
Все добре розмішати.
Додати печене яблуко без шкірки та насіння.
Порізати помитий чорнослив.
Влити до гірчиці олію та збити медово-фруктову гірчицю  блендером.  
Скласти гірчицю в чисту суху баночку 250 мл,закрити кришкою та залишити при кімнатній температурі на декілька годин,а далі перемістити в холодильник.
Як ми вже знаємо, любій гірчиці потрібно  "дозріти" від 1 до 3-х діб. Не пробуйте гірчицю зразу після приготування,вона дуже гірка, не крепка,а гірка і не смачна. А от через три доби, діставши гірчицю з холодильника і .... далі Ви знаєте))) 





Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
timtatka 23 Мая 2016
# +1

 непременно приготовлюспасибо за рецепт

richinna 23 Мая 2016
# +1

На здоровье! Жду отзыв

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014