Завжди свіже солоне сало, мокрим способом засолки

Автор: richinna 2 Августа 2014
Завжди свіже солоне сало, мокрим способом засолки

Сало солене та мариноване таким способом може зберігатися до 1 року в морозилці, якщо Ви його достанете з маринаду та загорните в пакет. Воно збереже всі властивості і завжди буде свіжо-солоним.
Сало солене гарячим способом до півроку в морозильній камері.
Сало з часником швидким способом до 1 місяця в холодильнику, а таке ж саме, тільки кусками і солене сухим способом в морозилці 3-6 місяців.

Сало має бути білим або ніжно рожевим на зрізі, з тонкою шкіркою. Жовтий або сірий зріз говорить про те, що сало старе. Яким буде сало, м'яким або жорстким, вам підкаже товщина шкірки. Чим тонше шкурка, тим м'якше сало.  Якщо сірник входить в сало легко, значить сало свіже. Теж саме можна зробити гострим ножем. Якщо сірник або ніж входить в сало з поштовхами, значить в ньому багато прожилок, що не дуже добре для хорошого солоного сала. Ну і, звичайно ж, наявність клейма на шкірці сала говорить про його якість. 
Ми любимо сало з м'ясною прослойкою.

На 1,5 л.банку

Сало - 1 кг
Вода 0,5 л
Сіль крупна- 100 г
Часник- 1 головка
Спеції:
Лаврове листя- 4 шт.
Перець душистий- 6 шт.
Перець чорний- 10 шт.
Зерна гірчиці- 1 ст.л.
Спеції використовуйте за своїм смаком.
Сало вимити,вичистити шкірку до біла, порізати на довгі смужки шириною 5-10 см
Зварити маринад для сала:
до води додати 100 г солі та 
2 шт.-лаврового листя,
3 шт.-духм'яного перцю,
5 шт.-чорного перцю
1 ст.л. зерен гірчиці
Варити маринад 7 хвилин на повільному вогні. Остудити.
Скласти сало повздовж у чисту 1,5 л банку. Якщо сала 2 кг візміть 3-х л.банку та збільшіть сіль,спеції та воду.
Не потрібно в 1,5л. банку розміщати більше 1 кг сала,т.я.сало може задихнутися.

 

Додати в банку до сала:
2 шт.-лаврового листя,
3 шт.-духм'яного перцю,
5 шт.-чорного перцю
Подрібнену головку часнику.
Залити холодним маринадом, прослідкувати щоб всі спеції потрапили у банку з салом.
Залити сало маринадом до самого верху.
Закрити банку з салом кришкою та маринувати в холодильнику 7-14 днів.


























 Достати сало з маринаду,просушити та загорнути в харчову плівку. 
Зберігати в морозильній камері. 
Вже через дві години в морозилці, можна тоненько нарізати та насолоджуватися смачним свіжо-солоним салом.

Таке сало довго не старіє та завжди смачне,солене та свіже!


Смачного!

115

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Marsella 3 Августа 2014
# +1

Для мене сало тільки одним способом готуватися — открамливается свиня тортиками, печивом та ще раз тортиками. Нарізається крыпными шматками. У неї години 2 втирається сіль з тертим часником і перцем. Варто в каструлі в холодильнику добу. А на ранок у фольгу і на зиму, якщо до неї доживе. Смакота!

richinna 3 Августа 2014
# +1

С детства все такое сало помнят! И ничего против не имею, но если его долго хранить оно стареет и желтеет-максимальное хранение полгода, а таким способом как показала я,сало остается свежайшим в течении года и шкурка мягкая ! а завернуть можно и в фольгу! а потом еще дополнительно натереть чесноком перед употреблением и перчиком при желании... а солить не надо, сало имеет свойство брать соли сколько нужно,оно свою соль уже взяло!

Marsella 3 Августа 2014
# +1

Хіба ж таке сало довго продлежит?? Воно і не встигне пожовтіти.

richinna 3 Августа 2014
# +1

это смотря какая свинья

forum 3 Августа 2014
# +1

Любить сало та розмовляє українською... Маша! Ти точно з Уралу?))

Marsella 4 Августа 2014
# +1

з уралу я з уралу. І сало вмію робити і нагодувати всіх

richinna 23 Сентября 2014
# +1

Прошло 1,5 месяца,после того как сало полежало в морозилке... На вкус как свежесоленое,но очень нежное,мягкое и сочное! Муж,замучал вопросом:"ты его точно не варила?" имея ввиду  3-х минутное сало !
Сало супер,рекомендую!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014