Сало солене швидким способом / Сало соленое быстрым способом

Автор: richinna 28 Февраля 2014
Сало солене швидким способом / Сало соленое быстрым способом

Справжнє свиняче сало - це підшкірний жир зі шкіркою. Найбільш корисно воно в солоному вигляді, з часником або з перцем.У ньому міститься багато вітамінів A, D, E і каротину. До складу свинячого сала входить така важлива речовина, як арахідонова кислота, яка відноситься до поліненасичених жирних кислот. Ця речовина міститься в серцевій тканині, мозку, нирках, вона необхідне для поліпшення їх роботи.Арахідонова кислота, необхідна організму людини, міститься тільки в свинячому салі і не міститься в рослинних оліях. Судячи зі складу корисних для людини речовин, свиняче сало необхідно для підтримки імунітету і загального життєвого тонусу, особливо в холодну пору року. Свиняче сало має антиракові властивості, виводить з організму токсини, очищає кровоносні судини від «шкідливого» холестерину (особливо разом з часником).Також допомагає при легеневих захворюваннях, лікує печінку, виводить з організму важкі метали, в ньому не живуть паразити-гельмінти. Корисні властивості свинячого сала краще проявляються, якщо вживати його в помірній кількості (не більше 100 г на день).Свиняче сало ще й тому корисно, що плавиться при температурі людського тіла і, внаслідок цього, краще засвоюється організмом.
До речі, поєднання свинячого сала з овочами - відмінна дієта! Хороше поєднання - солоне сало та овочі, заправлені нерафінованою соняшниковою олією і (або) натуральним яблучним або виноградним оцтом.

  Багато хто солить сало великими кусками вмочаючи їх в крупну сіль та перекладаючи пластинами часнику,складаючи в 3-х літрову банку. Але щоб воно просолилось потрібен певний час.
А я хочу запропонувати Вам швидкий спосіб соленого сала, яке можна вживати відразу після приготування та зберігати сало солене таким способом.

Потрібно:
Сало свіже
Сіль морська з сумішю перців
Часник
Сало промити,просушити паперовим рушником та підморозити(для легкості нарізання).
Якщо шкірка жорстка,то її краще зняти.
Нарізати сало тоненькими пластинами.
Складати сало слоями в контейнер для харчових продуктів, або в скляний, пересипаючи сіллю з перцем та подрібненим часником.
Зберігати в холодильнику.
Ми любим таке сало особливо з чорним хлібом до перших страв!
Смакота та користь!




Смачного та будьте здорові!

86

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Marsella 28 Февраля 2014
# 0

Ось тільки горілочки не вистачає 

richinna 28 Февраля 2014
# 0

це само собою

kutusja 28 Февраля 2014
# 0

дякую за рецептик!+

richinna 9 Марта 2014
# 0

На  здоров"я!

Zmeychka 9 Марта 2014
# 0

Взяла в КК! У нас этого добра хватает, и  всегда хочется приготовить по-разному! Спасибо!

richinna 9 Марта 2014
# 0

Знала,что именно тебе этот рецепт пригодится, что касается сала и печеной картошки то и у тебя, и у меня  КК пополняется

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014