Ягідний соус до м'яса з йошти (два рецепта)

Автор: richinna 13 Августа 2015
Ягідний соус до м'яса з йошти (два рецепта)
Два кисло-солодких соуси з йошти до м'яса, а особливо смакує до курки! 
Ягідні соуси до м'яса люблять подавати англійці і не дарма! Такі соуси доповнюють дієтичну курочку і надають їй зовсім інший смак.
Ягідні соуси можна готувати з чорної смородини, порічок та агрусу. Я готувала з йошти-гібрид агрусу і чорної смородини.

Соус №1 з карі:

  • Йошта 400 г
  • Цибуля(бажано червона) 150 г
  • Часник 1 зуб.
  • Олія 1 ст. л.
  • Цукор коричневий 70 г
  • Вода 2 ст. л.
  • Імбир мелений(порошок) 1/3 ч
  • Карі 3/4 ч.л.
  • Винний оцет 2 ч.л.
  • Родзинки 25 г
  • Сіль 1,5 ч.л.
Йошту потрібно помити та почистити від сухоцвіту. 
Викласти в кастулю,влити воду, всипати цукор та перемішати.
Цибулю з часником подрібнити та тушкувати на олії до прозорого кольору цибулі.
Краще тушкувати під кришкою. 
Слідкувати,щоб цибуля не згоріла.

Додати до йошти цибулю,перемішати та на повільному вогні тушкувати під кришкою 15-20 хвилин.
Коли йошта пустить сік і стане м'якою додати в каструлю помиті родзинки, імбир,карі,сіль.
Варити ягідний соус ще 10 хвилин.
Пербити  блендером та додати винний оцет.
Закип'ятити та розкласти по маленьким стерелізованим баночкам.

Соус №2 пряний:

  • Йошта 400 г
  • Цукор коричневий 200 г
  • Винний оцет 70 г
  • Яблучний оцет 30 г
  • Чорний мелений перець 1/3 ч.л.
  • Приправа для випічки ( гвоздика, кориця, муск.горіх, імбир, дух.перець) 1,5 ч.л.
Йошту з цукром проварити під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.
Додати чорний перець, спеції для випічки, оцет та варити ще 5 хвилин. 
Перебити соус бледером, якщо він з йошти чи агрусу. 
Якщо соус з червоної смородини можна залишити ягоди цілими.

Я зберігаю такий соус в холодильнику в маленьких стерилізованих баночках по 250 г

Також ягідні соуси до м'яса та курки можна готувати взимку з підготовлених влітку заморожених ягід агрусу,порічок,чорної смородини чи йошти.

Смачного
60

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 14 Августа 2015
# 0

Инночка, классный соус! Я тоже в этом сезоне готовила, но на раз просто поесть. Йошта быстро отошла.

richinna 14 Августа 2015
# 0

в этом году,как-то очень быстро все "отходит" только приготовила,не успела выставить,а уже не найти)))))))))  НЕ знаю,как, у Вас, а у нас реально все сгорело на огородах, суш и жара  катострофическая,дождя месяцами нет,последний хороший помню еще весной!

gutka 17 Августа 2015
# 0

чудовий соус 

richinna 17 Августа 2015
# 0

Дякую!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

the patrick's channel баклажаны на зиму бананы баранина без глютена блины быстрый пирог видео рецепт видео рецепты видео-рецепт видеорецепт вкусно вкусный салат выпечка выпечка в духовке выпечка сладкая горячее блюдо дандана дандана рецепт десерт десерт без выпечки домашние заготовки еда завтрак заготовки на зиму закуски здоровая еда как приготовить как приготовить пирог кекс консервация кукуруза кукуруза рецепт лечо маринованные помидоры мясной салат обед песочное печенье печенье пирог пирог с корицей пирог со сливами повидло помидоры на зиму праздничный салат простой пирог простой салат простые рецепты рецепт рецепт утки рецепты салатов рыба салат салат на праздничный стол салат с красной фасолью салат с курицей салат с помидорами светлана железняк сладкая выпечка сливовый пирог соус соус к мясу соус к рыбе суп торт торт без выпечки узбекская кухня утка хлеб яблоки
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014