Жива їжа: Гречка зелена (пророщування)

Автор: richinna 12 Февраля 01:39
Жива їжа: Гречка зелена (пророщування)
Хочу почати нову корисну рубрику чи верніше, ряд статей і рецептів, як готувати "живу їжу".  Почну із зеленої гречки, тому що її саме простіше і швидше пророщувати. 
Я не буду розповідати наскільки така їжа корисна(про це можна почитати в інтернеті), і вговорювати Вас почати це робити... кожен прийде до цього вчасно чи не прийде ))) 
Я хочу показати найпростіший і ефективний спосіб пророщування гречки.

Потрібно:

  • Гречка зелена 150 г
  • Вода питна
Надвечір, зелену гречку перебрати, засипати в літрову скляну банку і промити під проточною водою. Перемішати ложкою і всі зерна, які будуть плавати зверху- ЗЛИТИ! Вони не проростуть!!! Одягнути на банку марлю (в один шар) та закріпити резинкою. Злити через марлю воду або використовувати сито. 
Залити зелену гречку питною водою і залишити на 3-4 години.

Через 3-4 години злити воду з гречки, вона буде більше в'язкою зі слизом. І знову добре промити гречку.
Одягнути марлю, злити воду і поставити банку догори дном в глибоку мисочку на 3-5 хвилин, щоб повністю стекли залишки води.
Далі залишити банку з вологою гречкою лежати прямо на столі на цілу ніч. 
Зранку гречку ще раз промити і повністю злити воду. Залишити на столі і до обіду або на вечерю, залежить від температури повітря і температури води якою промиваєте, у Вас буде вже пророщена гречка. 
Взагалі, гречка і льон мають властивість виділяти слиз, тому чим частіше ви промиваєте тим краще. Мінімум 2-4 рази на добу і добре зливайте залишки води. Ну і обов'язково має попадати повітря чере марлю, тому одного шару марлі буде достатньо.
В такому вигляді зелену гречку вже можна їсти, промиваючи перед вживанням і обов'язково сховати в холодильник, щоб призупинити процес пророщування. 
В тій ж самій банці, з марлею, без води. Зберігається гречка 2-4 дні, при умові, що її промивати,як мінімум 2 рази на добу і добре відціжувати воду. Також щоб збільшити термін зберігання в холодильнику, пророщену обвітрену гречку залити медом і зберігати в закритому посуді в холодильнику. 
Пророщена зелена гречка смачна і схожа на горішки. 
Ми з'їли майже всю,залишила пів чашечки на сніданок собі),тому прийшлось замочити знову ))) 
Що до самої зеленої гречки, то не потрібно купувати дорогу в спеціалізованих магазинах. Я свою купила на ринку з мішка на вагу за 25 грн.кг  Як бачите, проросла суперово! 
Будьте здорові і корисної Вам живої їжі! :)
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 12 Февраля 13:13
# 0

Дякую за корисну пораду. Їла сиру гречку, яку заливала на ніч кефіром, а таким чином не пробувала готувати. 

richinna 12 Февраля 18:59
# 0

Якщо Ви заливали звичну для нас коричневу гречку, то великої пользи від неї немає, бо вона оброблена і все живе у ній вбито. Тут же пророщування заставляє гречку "оживити" і діяти все що корисного в ній є, бо саме цінне закладено в насінні. Тобто якщо взяти за приклад соняшникове насіння, то представте скільки в тому маленькому зернятку сили і всього необхідного для того, щоб виросла така гігантська рослина... це потім вже сонце, вода і добриво в поміч, а до двох перших листочків воно все це бере з насіння. Якось так...

SvetlanaAnikanova 12 Февраля 20:07
# 0

Заливала зелену, але і Ваш варіант спробую.

richinna 12 Февраля 21:26
# 0

На здоров'я! 

Ксюша 14 Февраля 22:23
# 0

Заводити блок «Жива їжа»? Чи достатньо тих, що вже э ?

Тема цікава, дякую 

richinna 15 Февраля 12:21
# 0

Можна. Тема актуальная, интересная и много кто интересуеться. После меня  уже четыре человека точно проращивают  

richinna 15 Февраля 12:21
# +1

Можна. Тема актуальная, интересная и много кто интересуеться. После меня  уже четыре человека точно проращивают  

Zmeychka 16 Февраля 10:31
# 0

А у нас зеленая не продается в магазине

SvetlanaAnikanova 17 Февраля 14:24
# 0

А я на рынке покупаю. У продавцов, которые крупами различными торгуют. Но бывает не всегда.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

бисквит бисквитный блины блюда из курицы блюда из творога блюдо из яиц ветчина выпечка день святого валентина десерт диетические блюда диетические десерты диетические рецепты домашний майонез дрожжевой пирог жива їжа завтрак закуска из лаваша картофель картошка кекс кексы кляр ко дню святого валентина котлеты крылышки куриные куриная грудка куриные крылышки курица курица в духовке лаваш майонез мясо на день святого валентина на праздничный стол новогоднее меню новогодние рецепты новый год оладьи омлет пампушки печенье пирог постные блюда праздничное праздничный салат праздничный стол пророщена гречка пророщування рецепт з фото рецепт українською рулет с сыром рыба рыба в кляре салат салат из морепродуктов салат из тунца салат к новому году салат с мясом свинина слоеный салат сметанный крем соус творог торт я люблю chefcomua яичница в помидоре яичница на завтрак яйца на завтрак
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014