"Грінки-парусинки"

Автор: Юльча 12 Февраля 2013
\

... або "Грінки-вітамінки" , бо мають у своєму складі переважно овочі. Швидко і легко готуються, а тому їх можуть приготувати наші маленькі помічники! Що і зробив (з моєю допомогою) мій синочок...

Отож, з продуктів ми маємо:

  • Одну морквину;
  • Одну величеньку картоплину;
  • Одне яйце;
  • Зелень (кріп та зелена цибуля);
  • Батон (порізаний);
  • Сіль, перець, приправи - за смаком та бажанням;
  • Олія для смаження;
  • Скибочки сиру для прикрашання (бажано не "дірявого"). 

Шаткуємо моркву на тертушці з великими вічками. Те ж саме робимо із картоплиною. Залишаємо в окремій мисочці, щоб пустила сік. Сік зливаємо, щоб у начинці для грінок не було занадто багато юшки. Нарізаємо зелень. В окремій мисці змішуємо усі порізані та натерті продукти, вбиваємо яйце, солимо та перчимо, перемішуємо... Звісно ж руками, як отой кухар на фото!

Далі викладаємо начинку на скибки батону, трішки притискаючи ложкою. Викладаємо на розігріту сковорідку з олією на сторону без начинки. Смажимо до золотавої скоринки, потім перевертаємо на іншу сторону, ту, що з начинкою, та притискаємо виделкою до сковорідки. Смажимо грінки під кришкою, але слідкуємо, щоб не підгоріли! Зізнаюсь чесно, смажила я :)

Далі грінки викладаємо на пласку тарілку та прикрашаємо за бажанням. Якщо робитимите такі кораблики, як у Владіка, то зачекайте, поки грінки не будуть занадто гарячі, тому що сирні "паруса" розплавляться та стечуть на вашу "палубу" і ви так далеко не "попливете" :)

...А тепер можна і у "морський бій" пограти...!
85

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 12 Февраля 2013
# 0

Zmeychka 12 Февраля 2013
# 0

Так классно!)))

forum 12 Февраля 2013
# 0

Отлично!=5))

Ксюша 13 Февраля 2013
# 0

молодцы 

Юльча 13 Февраля 2013
# 0

Спасибо Вам всем, ребята!

julinka 13 Февраля 2013
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы быстрое блюдо быстрые пирожки выпечка выпечка без теста египетська кухня еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запіканка зелені помідори кабачки как приготовить как приготовить запеканку как приготовить мясо как приготовить соус из слив капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки курица лавш лайм ленивые пирожки морква мясо в собственном соку овочі отбивные паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки пирожки из хлеба простой рецепт піта рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт запеканки из кабачков рецепт соуса ткемали рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали сніданок сосиски соус соус к мясу сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин хлебные пирожки черрі чеснок швидко
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014