"Грінки-парусинки"

Автор: Юльча 12 Февраля 2013
\

... або "Грінки-вітамінки" , бо мають у своєму складі переважно овочі. Швидко і легко готуються, а тому їх можуть приготувати наші маленькі помічники! Що і зробив (з моєю допомогою) мій синочок...

Отож, з продуктів ми маємо:

  • Одну морквину;
  • Одну величеньку картоплину;
  • Одне яйце;
  • Зелень (кріп та зелена цибуля);
  • Батон (порізаний);
  • Сіль, перець, приправи - за смаком та бажанням;
  • Олія для смаження;
  • Скибочки сиру для прикрашання (бажано не "дірявого"). 

Шаткуємо моркву на тертушці з великими вічками. Те ж саме робимо із картоплиною. Залишаємо в окремій мисочці, щоб пустила сік. Сік зливаємо, щоб у начинці для грінок не було занадто багато юшки. Нарізаємо зелень. В окремій мисці змішуємо усі порізані та натерті продукти, вбиваємо яйце, солимо та перчимо, перемішуємо... Звісно ж руками, як отой кухар на фото!

Далі викладаємо начинку на скибки батону, трішки притискаючи ложкою. Викладаємо на розігріту сковорідку з олією на сторону без начинки. Смажимо до золотавої скоринки, потім перевертаємо на іншу сторону, ту, що з начинкою, та притискаємо виделкою до сковорідки. Смажимо грінки під кришкою, але слідкуємо, щоб не підгоріли! Зізнаюсь чесно, смажила я :)

Далі грінки викладаємо на пласку тарілку та прикрашаємо за бажанням. Якщо робитимите такі кораблики, як у Владіка, то зачекайте, поки грінки не будуть занадто гарячі, тому що сирні "паруса" розплавляться та стечуть на вашу "палубу" і ви так далеко не "попливете" :)

...А тепер можна і у "морський бій" пограти...!
85

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 12 Февраля 2013
# 0

Zmeychka 12 Февраля 2013
# 0

Так классно!)))

forum 12 Февраля 2013
# 0

Отлично!=5))

Ксюша 13 Февраля 2013
# 0

молодцы 

Юльча 13 Февраля 2013
# 0

Спасибо Вам всем, ребята!

julinka 13 Февраля 2013
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

алкогольный напиток баклажан баклажаны блюда из курицы быстро быстрый завтрак быстрый рецепт видео видео рецепт видеорецепт вкусно вкусный рецепт баклажан выпечка выпечка сладкая десерт домашнее печенье еда завтрак заготовки на зиму закуска закуски запеканка из баклажанов из тыквы итальянское печенье кабачки кабачок капуста консервирование куриные сердечки курица курица рецепт курица рецепты лаваш моцарела моцарелла мясной фарш мясо несладкая выпечка обед оладушки оладьи оладьи на кефире перец болгарский перец фаршированный песочное печенье печенье пирог пирог из лаваша с творогом пирог на кефире пирог с яблоками пироги помидоры пышные оладушки рецепт рецепт оладушек рецепт оладьев рецепт салата рецепты из баклажан салат салат с курицей салат с сыром саша солтова сладкая выпечка слоеное тесто суп тыква ужин фаршированный перец что приготовить из тыквы
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014