Лінива лазанья по-українськи

Автор: richinna 19 Мая 2016
Лінива лазанья по-українськи
Якщо у Вас немає форми для лазаньї і спеціальних листів тіста, можна приготувати лазанью по-українськи))) в любій формі для запікання з мілкою вермішелью,яку навіть можна не варити! Я так часто готую лазанью, і смачно, і ситно!
Або приготувати лазанью з капусти)))

Потрібно:

  • Вермішель (мілка) 200 г
  • Олія 1 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Фарш м'ясний 300 г
  • Томатне пюре 3 ст. л.
  • Сіль,перець за смаком
  • Тім'ян,базилік,орегано за смаком
  • Часник 1-2 зубчики
  • Сир (моцарелла) 100 г
Вермішель відварити у підсоленій воді 1-2 хвилини до напівготовності. Відкинути на сито і промити. 

Приготувати соус Болоньєзе: 
Цибулю протушкувати на олії,додати м'ясний фарш(в мене курячий зі свиним),додати сіль,перець та трави.
Все перемішати та додати томат чи томатне пюре.
Тушкувати м'ясний фарш з цибулею і томатом 10 хвилин., в кінці додати подрібнений часник.

Потрібно для соусу Бешамель:

  • Борошно пшеничне 25 г
  • Масло вершкове г 25 г
  • Молоко свіже г 300 мл
  • Мускатний горіх,сіль за смаком
Вершкове масло має бути кімнатної температури,м'яким. 

В мене з холодильника,а часу обмаль, тому я залила в склянку з виделкою окріп, через декілька секунд злила воду
І гарячою склянкою накрила вершкове масло.
Через 1 хвилину вершкове масло стало м'яким.
Додати до м'якого масла борошно та добре перемішати, прогріти на вогні щоб масло розтануло з борошном.
Влити до борошна з маслом молоко та варити соус Бешамель на повільному вогні помішуючи до загустіння.
В кінці додати мускатний горіх та сіль.
Відварену вермішель розділити на 3-4 частини. 
Форму для запікання змастити вершковим маслом та викласти частину вермішелі.
Зверху змастити тісто соусом бешамель. 

Ліниву лазанью також можна готувати з сирої  тонкої вермішелі, але тоді потрібно зварити більше соусу бешамель (500-600 мл молока) і він має бути рідшим. 
Тоді суху вермішель вимішати з соусом бешамель та викласти в форму змащену маслом.
Зверху на вермішель з соусом Бешамель викласти частину соусу Болоньєз 
Знову соус Бешамель  і т.д. чередувати до верху форми.
Останній шар: вермішель та білий соус.
Запікати ліниву лазанью в духовці при 180 град 45 хвилин.
Через 45 хвилин посипати лазанью тертим сиром
Та запікати ще 5-15 хвилин.
До бажанної сирної скоринки.
Подавати лазанью по-українськи гарячою. 









Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 19 Мая 2016
# 0

Боже мой, какая красота! Интересно попробовать в мультиварке. А насчет масла — супер!!! Я обычно "ловлю" его в микроволновке, и не всегда удачно., а у тебя так  легко и просто!

richinna 19 Мая 2016
# 0

можно и в мульте,если корочку запекает сверху, у меня не 3д,старушка уже еще из тех...первых... а мы любим очень запеченный сыр))) хотя можно и без сыра,тоже пару раз делала,лень за сыром было бежать

timtatka 19 Мая 2016
# 0

Это прямо таки находка. Спасибо за рецепт.

richinna 19 Мая 2016
# 0

На здоровье! у меня такая лазанья чаще,чем жареная картошка

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

авокадо безе блюда из куриного филе блюда из курицы блюда из мяса блюда из творога блюда из чечевицы быстрый кекс вафли видео рецепт выпечка десерт диетические блюда диетический ужин завтрак закуска закуски запеканка к праздничному столу как приготовить салат как приготовить соус песто кекс кекс в кружке кекс в микроволновке кекс в чашке кекс с мороженным кексы куриная грудка рецепты куриная печень куриное филе рецепты куриное филе сочное курица макароны малина мясной салат новий рік новогодний рецепт новогодний салат новогодний стол новый год обед перекус печенье полдник пп правильное питание праздник праздничное праздничное меню праздничный стол простой салат пряники рецепт з фото рецепт українською рождество рыба салат салат без майонеза салат из чечевицы салат с курицей свято сир торт трюфельный крем трюфельный торт ужин что приготовить из чечевицы что приготовить на новый год шампиньоны язик

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014