Батат з пікантним соусом

Автор: richinna 11 Августа 23:14
Батат з пікантним соусом
Якщо Вам скажуть, що батат-це солодка картопля, не вірте. Батат-це самий корисний овоч, який немає ніякого відношення до картоплі. Помаранчевий батат має дійсно солодкий смак, але за структурою і смаком більше схожий до гарбуза і моркви. Запечений батат смачний як самостійна страва, та ще смачніший він з моїм авторським гостро-кисло-пряним соусом. Поєднання солодкого з гострим і кислим розворушить Ваші рецептори смаку, які надовго запам'ятають цей смак. 
  1. Помийте батат щіткою, зріжте верхівку.
  2. Викладіть на фольгу, змастіть оливковою олією і додайте 1/3 лимону, головку часнику і розмарин. 
  3. Загорніть фольгу і запікайте в духовці при 230 град. на верхньому і нижньому нагріві 40-60 хвилин (залежить від розміру батату)
Фундук підсушіть в духовці на дечці біля батату декілька хвилин. 
Через 30 хвилин достаньте часник.
Наріжте перець чилі (можна маринований) і свіжий базилік.
Подрібніть в ступці фундук, додайте запечений часник і сіль, розітріть в кашку.
Додайте 1 ст.л. соку лимону і 1ч.л. гірчиці в зернах. 
Влийте по 1 ст.л. оливкової і кукурудзяної олії, перемішайте.
Додайте чілі і базилік.
Тоненько наріжте імбирні цукати, додайте до соусу і перемішайте.
Запечений батат розділіть на куски виделкою чи ложкою, викладіть на блюдо і змастіть гарячий батат вершковим маслом.
Посипте помаранчевий батат свіжим розмарином. 
Подавайте батат з пікантно-кисло-пряним соусом. 
Викладіть соус на батат і повільно смакуйте. 
Живіть Смачно! 
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 12 Августа 11:26
# 0

Я вже два роки для себе вирощую трохи батату. Дуже цікавий овоч, і на смак і як рослина. Тільки у мене він не померанчевий. Я його жарю, як картоплю. Згодна з Вами, що на картоплю він не дуже схожий. Як отримаю свій врожай, то приготую за Вашим рецептом.

richinna 13 Августа 08:27
# 0

Я теж вирішила його вирощувати, але буду саме солодкий вид, з ним можна багато експерементувати і для солодких і для солоних страв згодиться. Ну і в помаранчевому саме більше знаходиться бека-каротину.

SvetlanaAnikanova 18 Августа 21:51
# 0

Ось так він виглядає, коли росте, дуже плетиста рослина.

richinna 19 Августа 22:46
# 0

Доречі, молоде листя батату  можна використовувати в салат

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

kulzames абрикос аджика блюдо из китая блюдо из огурцов бутерброд варення видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусные салаты вяленые помидоры вяленые помидоры в духовке диета долма долма в виноградных листьях долма классический рецепт долма рецепт домашние заготовки еда завтрак заготовки на зиму закуска кабачки как готовить долму как приготовить долму картошка консервація конфитюр кулинарный замес куриное филе лаваш летний салат лечо макароны малосольные огурцы малосольные огурцы рецепт маринованные кабачки маринованные огурцы мультиварка мясо мікрогрін мікрозелень овощи овсянка огурцы перець пирог помидоры на зиму рецепт рецепт долмы из виноградных листьев рецепт з фото рецепт сырников рецепт українською рулетики из кабачков салат салат на новый год салат на праздничный стол салат с баклажанами салаты свинина соус суп сыр сырники сырники с изюмом творог цукини швидко шоколад
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014