Яйце-пашот (найпростіший спосіб)

Автор: richinna 4 Февраля 2017
Яйце-пашот (найпростіший спосіб)
Ніколи не переймалася тим, щоб все було ідеально красиво! Головне для мене,щоб смачно! Тому пропоную найпростіший спосіб приготування для тих, хто любить "яйця пашот". А особливо, якщо їх потрібно не одне зварити, а одразу: два, три, чотири, п'ять... 
Ніякої плівки, пергаменту, оцту, воронки у воді чи пашотниці і т.д.  Все набагато простіше!!!

Потрібно:

  • Широка каструля 1 шт.
  • Вода в каструлі 8-10 см
  • Куряче яйце шт. за потребою
Воду довести до кипіння і зменьшити вогонь. 
Вода має не вирувати, а бульбашки повільно мають підніматися з дна каструлі. 
Яйце розбити в мисочку, якщо не впевнені,що при розбивані в каструлю-жовток залишиться цілим. Ну і в мисочці можна оглянути яйце:) 
Вилити яйце в каструлю. 
Не потрібно занурювати миску у воду, просто вилити яйце ближче до води. 
Головне - яйця повинні бути свіжими, а вода ніколи не повинна кипіти
Зробити теж саме з остальними яйцями. 
У мене три яйця-пашот, які варились одночасно. Якщо вам потрібно за один раз зварити більше яєць-пашот, візміть каструлю з більш ширшим дном, щоб яйця почували себе вільно. 
Пашировати яйця три хвилини. 
Нікуди не відходьте від плити. Навіть на фото видно,яке яйце вже потрібно діставати і без годинника, але всерівно час засікайте,щоб не переварити жовток!!!
Через 3 хвилини потрібно витягти яйця-пашот шумівкою, по тій самій черзі, як занурювали у воду. 
Яйце складається з жовтка і білка, а білок складається із густого (довкола яйця) і рідкого (біля шкаралупи), лахміття рідкого білка залишиться у воді. Викласти яйця пашот на декілька секунд на паперовий рушник,щоб увібрав зайву воду.
Подавати яйце-пашот одразу гарячим на сніданок з грінкою, тостом, сендвічем чи у салаті. 
Можна зверху яйце-пашот приправити спеціями і травами за смаком.
Яйце-пашот це м'який кремоподібний жовток, оповитий яєчним білком. 



Живіть смачно і просто!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 4 Февраля 2017
# 0

Вищий клас! У тебе так просто, можу тільки уявити, як воно вийде у мене! Але завтра обов'язково спробую!

richinna 4 Февраля 2017
# 0

Спробуй,все буде гуд! уважно читай інструкцію

konfairy 4 Февраля 2017
# 0

Иннуш, а воду подсолить не нужно?

richinna 4 Февраля 2017
# 0

нет! просто вода без ничего! Солить и приправлять будешь уже готовое яйцо-пашот

konfairy 5 Февраля 2017
# 0

richinna 5 Февраля 2017
# 0

Андрей 4 Февраля 2017
# +1

Красиво! 

Я использую наисвежайшие яйца (до 3-х суток) и в воду добавляю чайную ложку 9% уксуса.

richinna 4 Февраля 2017
# 0

найсвежайшие-это Плюс! Уксус-это Минус! Андрей,попробуй без уксуса.. нежнее вкус,вкуснее и все получается

Ксюша 5 Февраля 2017
# 0

richinna 5 Февраля 2017
# 0

Zmeychka 10 Марта 2017
# 0

Все гениальное — просто! И ты нам это каждый раз доказываешь! Спасибо, Инночка, за такой простой и понятный МК!

richinna 11 Марта 2017
# 0

И тебе,Янусик,БОЛЬШОЕ СПАСИБО!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014