"Чіабатта" гарбузово-житня

Автор: richinna 7 Июля 2017
\
Чіабатта - італійський білий хліб,який в перекладі звучить як "тапочок". Особливістю цього хліба є хрустка скоринка і м'якоть з великою, нерівномірно розподіленою пористістю. 
У мене чіабата авторська гарбузово-житня :)
Дуже смачна і запашна.

Потрібно:

  • Гарбузове пюре 1 склянка
  • Кисле молоко (кефір) 1 склянка
  • Дріжджі живі 40 г
  • Вода тепла 100 мл
  • Олія 100 мл
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор 3 ч.л.
  • Борошно житнє 1 склянка
  • Борошно пшеничне з висівками 1 склянка
  • Борошно пшеничне вищого гатунку 1,5-2 склянки
  • Соєвий соус 3-4 ст. л.
З гарбузового пюре, кефіру,цукру, житнього і пшеничного з висівками борошна, а також 20 г дріжджів розведених у 50 мл теплої води замісити рідке тісто. Залишити для бродіння на 12 годин. Можна вистоювати тісто в холодильнику. 
Через 12 годин в тісто додати: 20 г дріжджів розчинених у воді, сіль,олію, соєвий соус, та пшеничне борошно. Замісити тісто та дати підійти 1,5 години. Я це роблю в хлібопічці. 
Тісто має бути рідкуватим і липнути. 
Викласти тісто на добре присипаною борошном стільницю.
Лопаткою або дощечкою загорнути тісто з борошном з одного боку. 
Потім з іншого.
І так з чотирьох сторін формуючи квадрат.
Розділити на дві частини. 
Досипати борошно і сформувати тісто лопаткою з борошном у вигляді батону "підошви"
Пергамент з двох кусків застелити на деко так, щоб по-середині був бортик. 
Легенько за допомогою дощечки перенести тісто на пергамент. 
Працювати потрібно дуже обережно і ніжно,щоб з тіста не повтікали бульбашки з середини.
Притрусити тісто борошном.
Випікати в розігрітій духовці при 200 град. 60 хвилин.
Дати гарбузово-житній чіабатті охолонути 20 хвилин.
Теплу чіабатту ріжуть грубими скибочками, холодну можна і тоньшими. 
 Дуже смачний і цікавий за смаком запашний домашній хліб. 

Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 7 Июля 2017
# 0

Ах! Красотища! И цвет просто бомбезный получился!! Вот осталось у меня 2 замороженных гарбузовых сердечка и одна лепешка-блямба до нового урожая, так "блямба", наверно пойдёт в чиабатту! Иннуш, а мука цельнозерновая, в смысле одна из? И что это за шикарное ведро с мукой?

 

richinna 7 Июля 2017
# 0

Это не ведро,это сито-чашка

А мука ржаная и от Жменьки пшеничная органическая с отрубями... можно заменить на ржаную тоже

konfairy 7 Июля 2017
# 0

Моя мечта! Ситечек и сит много, а такого нет, а оно удобное, наверно.

richinna 7 Июля 2017
# 0

очень удобное! на ручку нажала и мука строго в миске а не по столу

konfairy 7 Июля 2017
# 0

Моя кабачковая чиабатта!

richinna 7 Июля 2017
# 0

Гыде рецепт?

konfairy 7 Июля 2017
# 0

Это твоя фокачча, только вместо гарбуза кабачок. Но... не отваренный, а...ладно, я как всегда, вообщем. Я нажарила целое блюдо кабачков с чесноком и петрушкой, вот и использовала часть в хлебушек. Перебила в блендере. А вот дырочки в хлебе чеснок таки "съел". Завтра куплю ржаную муку — хочу такую же золотую чиабатту.

richinna 7 Июля 2017
# 0

так и рождаются новые шедевры

lakshmi 8 Июля 2017
# 0

Классная чиабатта, а вот тыквы нет сейчас, бум ждать, когда созреет Какой разрез красивый!

richinna 9 Июля 2017
# 0

Спасибо! Мы тут уже научились пюре морозить, на всякий случай

konfairy 9 Июля 2017
# 0

richinna 10 Июля 2017
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014