Лечо " Глобус"

Автор: richinna 21 Августа 2016
Лечо \
Цей рецепт лечо під назвою "Глобус" я привезла із Закарпаття.
Лечо в Радянські часи було одним з улюблених видів овочевих консервів. Фірма «Глобус» поставляла в СРСР відмінне лечо. Ці консерви дуже часто були присутні в продуктових замовленнях багатьох підприємств,які видавали,зазвичай перед святами, і блюдо з лечо ставили на святковий стіл. 
Приготоване за цим рецептом, лечо дуже схоже на той знаменитий угорський продукт. 
Крім холодної закуски, лечо можна додавати в борщ, тушковане м'ясо, соуси та інші страви. 

Потрібно:

  • Перець болгарський 3 кг
  • Помідори 2,5 кг
  • Цибуля 0,5 кг
  • Вода 200 мл
  • Цукор (250 мл) 1 скл.
  • Олія 100 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет 9-ти % 50 мл
  • + оцет під кришку по 0,5 ч.л.
З води,цукру, олії та солі ззакип'ятити маринад. Олії за рецептом 200 мл, я беру 100 мл олії. 
І ще я додада зовсім маленьку перцюжку для легкої гостроти.
Цибулю порізати кубиком та додати до кип'ячого маринаду.
Тушкувати цибулю в маринаді 10 хвилин.
Болгарський перець помити, почистити від насіння та нарізати соломкою. 
Я для цибулі кубиком та перцю соломкою використовую мультирізку

Помідори перетерти на пюре без шкірки. 
Влити томатний сік до маринаду з цибулею, дати закипіти.
Додати порізаний болгарський перець та варити на повільному вогні ще 10 хвилин. 
Перець має бути хрумким. 
Підготувати стерелізовані банки.
Розлити лечо по банкам,накрити кришками та стерилізувати 15 хвилин-0,5 л. банки, та 20 хв.-1 л. банки. Вихід:+- 6 літрів лечо.
Влити по 0,5 ч.л. оцту під кришку та закрутити, перевернути догори дном та накрити пледом до повного остигання. 

Також можете приготувати лечо по-закарпатськи чи угорськи. 


Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

авокадо безе блюда из куриного филе блюда из куриной грудки блюда из курицы блюда из творога быстрый кекс вафли видео рецепт выпечка выпечка сладкая десерт диетическая пища диетические блюда диетические рецепты диетический салат диетический ужин диетическое блюдо диетическое питание завтрак закуска закуски запеканка запечнная свинина к празднику к праздничному столу как приготовить салат как приготовить соус песто кекс кекс в кружке кекс в микроволновке кекс в чашке кекс с мороженным кексы куриная печень куриное филе рецепты курица малина мясной салат новий рік новогодний салат новогодний стол новый год обед песто песто из базилика печенье пп пп рецепты правильное питание праздничное праздничное меню праздничный стол простой салат рецепт з фото рецепт українською рождество рыба салат салат без майонеза салат с курицей свинина сир соус песто в домашних условиях торт ужин шампиньоны шашлык язик яичный рулет
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014