Плов з неочищеного (коричневого) рису

Автор: richinna 17 Декабря 2016
Плов з неочищеного (коричневого) рису
Забіжу наперед і скажу, що одноголосно вирішили: тепер плов ми будемо готувати з неочищеного рису! З білого рису, хіба що експрес-плов))) Смак плову зовсім новий і незвичний, неочищений рис не схожий за смаком на звичайний, але дуже смачний і корисний! 
Неочищений (коричневий) рис зовсім не є якимось особливим сортом рисових культур. 
Якщо ж рисові зерна після сушіння очистити від лушпиння, але не піддавати процедурі шліфування (до всім відомого білого рису) на виході вийде коричневий рис, з зернами брудно-бурого кольору,  зерна якого мають нерівні краї.
У коричневому рисі не присутні вітаміни А і С, зате в нім багато вітамінів групи В, зокрема тіаміну (В1), ніацину (В3), рибофлавіну (В2) і піридоксину (В6). Ця група вітамінів бере активну участь в роботі центральної нервової системи.
Такий рис набагато корисніше, ніж його білий побратим, так як більшу концентрацію поживних речовин включає саме оболонка зерна. Вважається, що в ній зберігаються і деякі цілющі олії, хоча вони ж істотно скорочують термін зберігання цього продукту, тому рекомендують зберігати його в холодильнику. 
До складу  неочищеного рису входять вісім найважливіших амінокислот, які потрібні людському організму для створення нових клітин. Зерна рису на 7-8% складаються з білків.
Висівкова оболонка зерна містить вітаміни групи В, мінерали, клітковину та фолієву кислоту, а також невелика кількість фосфору, цинку, міді і йоду.

Потрібно на 4 порції:

  • Рис неочищений 300 г
  • Свинина 600 г
  • Морква 300 г
  • Цибуля 300 г
  • Барбарис 1 ст. л.
  • Кисле молоко 4 ст. л.
  • Приправа для плову 2-3 ч.л.
  • Часник 2 головки
  • Олія 2-3 ст. л.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Вода 4 склянки
Єдиний недолік цього рису в тому,що його потрібно підготувати заздалегідь до приготування. 
Неочищений рис потрібно добре промити і замочити у холодній воді мінімум на 4 години. 
Я замочую зранку, а ввечері готую. Або наніч,якщо плов потрібен на обід.
Або для швидшого процесу: замочити неочищений рис у холодній воді на 2 години, злити холодну воду і залити окропом на 30 хвилин. 

Колір води, в якій вимочується коричневий рис такий самий, як і в рисові девзіра. 
По воді видно,що таки олія в неочищеному рисі присутня.
Останнім часом, коли замочую рис то мариную ще й м'ясо.  
Ріжу свинину на куски разом з жирком.
Додаю квасне молоко та частину приправи для плову (без солі).
Все перемішую та залишаю маринуватися в холодильнику. Після такого маринування будь-яке м'ясо буде танути у роті, і тільки покращить смак плову, а не завадить... бо кисле молоко має нейтральний смак, але молочні кислоти зроблять свинину ніжною.
В мультиварці включити програму "Плов".
В каструлю мультиварки влити олію та викласти куски свинини, залишки маринаду вилити.
Поки готується м'ясо приготувати овочі.
Крупно нарізати моркву та цибулю, вимити щіткою головки часнику.
До свинини додати цибулю
моркву та часник.
Висипати коричневий рис, додати спеції для плову,сіль та барбарис. 
Якщо комусь цікаво,то ціна такого рису на ринку складає 25 грн. за 1 кг )))
Легенько залити водою. 
На 300 г неочищеного рису (після обробки і підготовки) вистачить 4 скл. води. 
Закрити кришку та готувати плов з неочищеного рису до закінчення програми.
Плов просто божественний! Неочищений рис завжди розсипається. За смаком рис нагадує і гречку,і пшеницю,і перловку. Смак невизначений))) Але щось зовсім нове і цікаве!
Добре смакує з традиційним салатом-додатком  або в зимовому варианті

Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 17 Декабря 2016
# +1

Мой плов — 300/600/300/300! Я не рискнула его выкладывать после наших мастеров — пловоделов, думала — тапками забросают! А мне именно такие пропорции очень нравятся. На все 100 согласна насчет бурого риса — он другой, но очень вкусный и рассыпчатый. А в плов как-то и не додумалась его использовать, стереотипы сработали. Сколько в нём полезностей, оказывается....

Андрей 17 Декабря 2016
# 0

Я тоже Мясо в Плове люблю! )) Всегда его кладу по весу больше, чем риса.  

От одного узбека я услышал историю про правильность кушания Плова. Не берусь за дословность, но фишка была в том, что "Наполни пиалу рисом и положи на него кусок мяса". По его истории, бывают случаи, когда участник трапезы наровит ухватить себе больше мяса, не взирая на других гостей.. Такого замечают и больше не приглашают... Я стараюсь , что бы мяса хватило всем. И кладу его в два раза больше. Ну, люблю я мясо в Плове и люблю своих Гостей! )) 

konfairy 18 Декабря 2016
# 0

 !

OksanaKlochko 18 Декабря 2016
# +1

а  я люблю больше вкус риса в плове если рис вкусный, то и плов в целом вкусный, независимо сколько в нем мяса, а вкус риса зависит от состовляющих плова и от самого риса

я тоже экспериментировала с различными сортами риса, даже с черным) чтобы понять для себя, что самый вкусный плов все же классический

richinna 18 Декабря 2016
# 0

на вкус и цвет, фломастеры......мне с неочищеный очень понравился! Как говорит Ксюша: организм лучше знает,что ему нужно в данный период времени!

richinna 18 Декабря 2016
# 0

1 кг мяска на 300-300-300 было бы круче,,,)) но, мне на ужин на семью 600 г мяса, очень даже вполне))) 
Но...готовила плов мужу на днюху, у меня там был 1 кг мяса,морковь и лук по 300, а рис 250 г обычного и 100 г бурого(неочищеного)! Муж отмечал Днюху на природе,то я чтоб пока костер...туда сюда... приготовила плов в мульте и вместе с салатом из помидор... запаковала,чтоб под первые 50 было чем закусить горяченьким...конец ноября всетаки))))))))) короче,хвалили мой плов... аж сама офигела... два дня назад еще пацаны передавали привет и плов хвалили))))) помнят

konfairy 18 Декабря 2016
# 0

Oksana_sadova 18 Декабря 2016
# 0

Дуже апетитний пловТакого рису ще не пробувала, пошукаю його у нас, при нагоді спробую приготуватиДякую за рецепт

richinna 18 Декабря 2016
# 0

на ринку є точки з подібними товарами! в смислі: овочеві,бакалійні і т.д. але з них всіх по-любе є одна, де є так називаємий"ексклюзив" ріпка,бурий рис... і т.п. Ці точки просто потрібно знайти і запам'ятати, там завжди знаходиться щось цікаве 

Oksana_sadova 18 Декабря 2016
# 0

Одна проблема, що ринку біля мене немає, в нас їх зараз почали закривати, більше відкривають всякі супермаркети

konfairy 18 Декабря 2016
# 0

Иннуш, это же бурый рис, я правильно поняла? Машка,  вроде, с таким капусту запекала http://www.chef.com.ua/recepty/meat/buryj-ris-zapechenyj-v-folge-s-kapustoj-lesnymi-gribami-i-farshem-6884.html#.WFae_VOLSM8 ? А то их много, этих рисов...

richinna 18 Декабря 2016
# 0

Женечка,какая ты у меня замечательная!!! Это один и тот же рис:Якщо рисові зерна після сушіння очистити від лушпиння, але не піддавати процедурі шліфування (до всім відомого білого рису) на виході вийде коричневий рис, з зернами брудно-бурого кольору,  зерна якого мають нерівні краї. 
Он же бурый)))

konfairy 18 Декабря 2016
# 0

richinna 25 Декабря 2016
# +3

Моя сама головна помічниця на кухні по-стравам де є м'ясо 



Oksana_sadova 25 Декабря 2016
# 0

дуже гарненька помічниця

konfairy 25 Декабря 2016
# 0

Судя по выражению лица — рецепт одобрен, молодец, умеешь ты готовить. Королева! Иннуш, у тебя кухня — просто мечта! Рабочая поверхность у окна!!!

А наше божество тоже настояло на своем праве наблюдателя-дегустатора и тоже имеет своё кухонное полотенце.

richinna 25 Декабря 2016
# 0

ждет терпеливо и послушно,но кушать идет на свое место на полу, а так контролирует процесс,чтоб случайно не забыли про нее)))))) На фразу "Моника мясо!" бежит даже если крепко спит в самой дальней комнате 
Кухню я еще много лет назад хотела так сделать,окно не позволяло,пришлось окно на 2 кирпича обрезать в высоту, бо очень низко было

konfairy 25 Декабря 2016
# 0

Здорово, как в кино! А у нас дом старый, окно, наоборот, выше. Остается только порадоваться за тебя

richinna 25 Декабря 2016
# 0

у меня тоже старый,четырёх этажки хрущевские

richinna 25 Декабря 2016
# 0

А плов с таким рисом обязательно приготовь! Ну очень вкусно-привкусно Сегодня опять хвалили плов

Zmeychka 28 Декабря 2016
# 0

25 грн за килограмм... Ну почему у нас нет таких цен???  Я покупаю обычный шлифованный круглый рис по 23.50 грн за кг В Мариуполе на рынке есть одна относительно не дорогая торговая точка с разнообразным выбором специй, круп, орехов и сухофруктов, так там в последний раз я видела бурый рис по 47 грн. за кг.

А плов отличный! Сама готовить его не особо люблю но вот если кто-то угостил бы...

richinna 29 Декабря 2016
# 0

Мне дочь неожиданно подсказала еще одну идейку с этим рисом,уж очень он ей полюбился Буду сегодня готовить,если будет вкусно поделюсь

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014