Як правильно варити пасту

Автор: richinna 29 Января 2017
Як правильно варити пасту
Начебто немає нічого простішого?! 
Але все ж таки є деякі поради, яких варто притримуватися, щоб ваша паста з твердих сортів пшениці була ідеальною в кінцевій подачі до столу.

Пропорції для варіння пасти:

  • Вода 1 л
  • Сіль 1 ч.л. - 10 г
  • Паста 100 г
Також для варіння пасти потрібна велика, широка каструля. 
Невеличке сито, яке буде легко входити в каструлю для коротких видів пасти або спеціальна ложка для довгих видів пасти.
Ще ця ложка призначена для відмірювання однієї середньої порції спагетті. 
Круглий отвір відмірює 75 г спагетті. 
Я на сім'ю з трьох чоловік зазвичай варю 250 г пасти + соус.
Починайте варити пасту тоді,коли соус до пасти майже готовий.
У просторій каструлі десь на 3,5-4 л, закип'ятити воду і посолити. 
На 250 г пасти потрібно взяти 2,5 л води та 2,5 ч.л. солі. 
Занурити пасту у кип'ячу воду.
Не потрібно ламати спагетті чи іншу довгу пасту
, закладіть пасту в окріп і почекайте коли вона стане м'якою і гнучкою у воді, тоді легенько потрібно занурити всю пасту і перемішати не ламаючи її.
Варити пасту потрібно на дві хвилини меньше ніж вказано на упаковці, якщо Ви плануєте подавати пасту з будь-яким соусом. 
Обов'язково засічіть час з моменту закипання пасти і не прогавте його. Якщо вказано "варити 6 хвилин", то варимо 4 хвилини! А ще,
не додавайте в окріп олію при варінні пасти, олія не дасть соусу рівномірно просочитися в пасту. Хоча з олією питання спорне, тому як кому побобається. 
Якісна паста з твердих сортів пшениці не злипнеться при варінні і без олії, якщо її під час приготування кілька раз перемішати. 

Також запам'ятайте ще одне головне правило:
Не зливайте воду з пасти через друшляк чи сито! Як робили зазвичай з нашими макаронами і не промивайте пасту!
Воду залишіть в каструлі або відлийте 100-200 мл 
Довгі види пасти потрібно діставати з води спеціальною ложкою або ситом з ручкою, яке краще підходить до коротких різновидів пасти. 

Я спеціально не називаю їхні назви, бо різновидів пасти перевищує 300 найменувань.
Пасту потрібно додавати до соусу, який готувався на великій сковороді, яка дозволить ще вмістити відварену пасту "аль денте". 
Т.т. додаємо пасту до соусу, а не соус до пасти!  
Якщо соус густий, або потрібно щоб соус з пастою став більш шовковистим додайте воду з каструлі, в якій варилась паста і прогрійте 1-2 хвилину пасту з соусом. 
Подавайте пасту на прогрітих тарілках. 
Тарілки можна підігрівати попередньо в духовці хвилин 10 при температурі 60-80 градусів або мікрохвильовці.
Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 30 Января 2017
# 0

А я так давно хочу себе кастрюлю из нержавейки с дуршлагом. Ну, чтобы варить прямо в нём и потом просто вынимать из кастрюли. Всё, не буду париться, хотя и редко готовлю такую пасту, но очень полезная статья, Иннуш! Всё по полочкам, как в хорошем учебнике. Дякуємо тобі за те, що ділишся з нами своїм досвідом та знаннями, улюблена наша фея-вчітелька !

richinna 30 Января 2017
# 0

Дякую,Женічка! Надіюсь поради стануть в нагоді!

Oksana_sadova 30 Января 2017
# 0

Дуже цікава стаття Але один пункт в тебе мене здивував, , бо я тепер вже незнаю як правильно, на рахунок додавання олії. В мене чоловікова сестра живе в Італії і це вона мені підсказала в окріп додавати олію або кусочок масла, що італійці так роблять, щоб краще відчути смак пасти

richinna 30 Января 2017
# 0

Це питання завжди було спорним. І навіть на різних упаковках пасти пише десь додавати, а десь ні. Якщо паста вариться і потім доводиться до готовності в соусі, то олія при варці зайва. Хоча... це вже справа смаку... в наші макарони я завжди додавала олію чи масло для того, щоб вони не злипалися і це в якійсь мірі працювало, а що до розкриття смаку макарон... якщо ще добре не приправити вершковим маслом зверху то та ложка олії їм не допоможе в італійців точно в кожного по-іншому) Питання залишається спорним

Oksana_sadova 30 Января 2017
# 0

Так як  мені розказували,що італійці зверху не припраляють вершковим маслом, а дають до води, щоб покращити смак пасти. Але дійсно питання залишається спорним, це як в нас кожна господиня має якісь свої секрети і навіть той самий борщ варять в різних регіонах по різному.

richinna 30 Января 2017
# 0

richinna 30 Января 2017
# 0

в Іспанії у воду, коли варять пасту додадють лаврове листя

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014