Брокколі (оброблення і заготовка)

Автор: richinna 15 Сентября 2016
Брокколі (оброблення і заготовка)
Коли я купувала взимку заморожену брокколі, мене завжди дивувало, чому в неї такий яскравий і гарний колір? Тепер я знаю секрет, до якого я дійшла логічним шляхом,завдяки персикам)))

Брокколі - це постачальник вітамінів С, РР, К, U і бета-каротину. Аскорбінової кислоти (вітамін С) в брокколі майже в 2,5 рази більше, ніж в цитрусових. Також брокколі - це багате джерело мінеральних речовин: за вмістом калію, кальцію, фосфору, натрію, заліза. Капуста брокколі конкурує з цвітною капустою, перевершуючи її в два рази за змістом не тільки мінеральних солей, а й білка. Один з найкорисніших овочів, джерело вітамінів і мінералів. Крім високого вмісту вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, бета-каротину і клітковини, в брокколі є антиоксиданти та інші речовини, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань.

Потрібно:

  • Капуста брокколі 1 кг
  • Сода харчова 1 ч.л.
  • Вода 1,5 л
  • Пакети для заморозки 2-3 шт.
Воду налити в глибоку каструлю та дати воді закипіти. Всипати соду,щоб вона погасилася в окропі та занурити качани брокколі суцвіттям вниз. Дати закипіти(1 хвилина) та занурити брокколі у холодну воду на 2 хвилини. 
Розібрати брокколі на суцвіття та викласти на дощечку або піднос. Заморозити в морозильній камері.
Скласти заморожену брокколі в пакети для заморозки по 300-500 г та зберігати в морозильній камері до використання у стравах. Перед використанням брокколі не потрібно розморожувати, а додавати у страви заморожену за 3-5 хвилин до закінчення готування.



Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
julinka 15 Сентября 2016
# 0

richinna 15 Сентября 2016
# 0

JuryZubko 20 Сентября 2016
# 0

Ваш спосіб збереження кольору справді працює. Дякую за чудову пораду.

richinna 20 Сентября 2016
# 0

Дякую і Вам,що користуєтесь моїми порадами і рецептами!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014