Шкільні котлети

Автор: richinna 21 Ноября 2015
Шкільні котлети
Відповідь на питання: "А ти можеш приготувати такі котлети, як в школі у їдальні готували?")))) Можу чому ні? Я можу і кращі,але ні,потрібні саме ті! Ностальгія...
Прийшлось попитати в поварів тих часів...і ось, що вийшло...

Потрібно:

  • Фарш м'ясний (свинина+яловичина 50/50) 600 г
  • Хліб сірий(кірпіч) 1/2 буханки
  • Молоко (вода) 1 склянка
  • Цибуля 200 г
  • Часник 3-4 зубчика
  • Сіль,перець чорний за смаком
  • Сухарі паніровочні 1 склянка
  • Олія для смаження
Хліб замочити в молоці(в оригіналі була вода), можна зрізати скоринку з хліба. Та  залишити на 10-20 хвилин. Залежить на скільки черствий хліб. Якщо хліб вібрав у себе все молоко,можна ще долити! 
Ніколи не додавала до котлет сірий чи чорний хліб(в оригіналі має бути він), але мені сподобався смак котлет,хоч я і не любила котлети в дитинстві )))
Коли хліб добре розмокне, скласти його в чашу блендера,разом з залишками молока(води), додати цибулю та часник.
Все добре перебити у хлібно-цибулеву кашу.
Додати фарш, посолити, поперчити та знову перебити до однорідної маси.
Хліб+молоко+цибуля+ часник по об'єму має займати так само, як м'ясний фарш. 
Якщо немає блендера,це все перекрутити через м'ясорубку і добре вимішати руками! 
Ніякого яйця і т.д....
Формувати мокрими руками котлети та вибити о долоні.
Панірувати шкільні котлети в сухарях.
Викладати котлети,як у їдальні на дощечку, придавити трохи зверху.
Смажити в олії на середньому вогні з обох боків. 
Можна ще довести до готовності в духовці 10 хвилин при 180 град. 

Котлети,як у школі чи їдальні вдалися! 
Чоловік сказав,що точно такі самі як в школі,дочка сказала,що у мене соковитіші)))
Шкільні котлети,як у їдальні смакують як гарячими так і холодними. 








Смачного!
70

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 21 Ноября 2015
# 0

Да-да-да, вот он — вкус школьного детства! Но, вроде, мяса в твоих больше По ГОСТу делала?

richinna 21 Ноября 2015
# 0

да нет,не по ГОСТу, так со слов... там по ГОСТу с кг 10 надо начинать на верное)))))))

Bizeshka 21 Ноября 2015
# 0

Смачні котлети!

richinna 21 Ноября 2015
# 0

можуть бути! в мене чомусь такої ностальгіїї по котлетам не має, щось я взагалі не пам"ятаю щоб я їла в школі))))) помню тільки,що дуже любила заварне тістечко з томатним соком

Ксюша 21 Ноября 2015
# 0

Какая красота, что в разрезе, что в целом виде ! Че-то мне в школу захотелось ))), хотя, признаться, вкуса школьных котлет не помню , похоже я мало их там ела )))

richinna 21 Ноября 2015
# 0

как и я))) но воспоминания моего мужа о школьной еде: котлета,котлета в тесте и квашеные зеленые помидоры

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

the patrick's channel баклажаны на зиму бананы баранина бараньи ребра без глютена блины видео рецепт видео рецепты видео-рецепт видеорецепт вкусно выпечка выпечка в духовке выпечка сладкая горячее блюдо дандана рецепт десерт десерт без выпечки домашние заготовки еда завтрак заготовки на зиму закуски здоровая еда как приготовить как приготовить салат из овощей кекс кексы клафути консервация кукуруза кукуруза в казане кукуруза рецепт кулинария лечо маринованные помидоры мясной салат обед печенье пирог пирог со сливами помидоры на зиму праздничный салат приготовление баранины простой салат простые рецепты рецепт рецепт данданы рецепт утки рецепты салатов рыба салат салат на праздничный стол салат с помидорами светлана железняк сладкая выпечка сливовый пирог соус соус к мясу соус к рыбе суп торт торт без выпечки узбекистон узбекская кухня утка хлеб чуррос яблоки
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014