Чашушулі в лаваші

Автор: richinna 20 Декабря 2017
Чашушулі в лаваші
Досить гостра і пекельна страва кавказької кухні з яловичини і овочів. 
Але ж смааааачноооо! 

Потрібно:

  • Яловичина (телятина) 1 кг
  • Цибуля 3-5 шт.
  • Перць болгарський(різнокольоровий) 3-5 шт.
  • Помідори 0,5 кг
  • Зелень петрушки і базиліку по 1 в'язочці
  • Хмелі сунелі 2 ч.л.
  • Часник сушений 1 ч.л.
  • Перець чорний , кумін (мелені) по 0,5 ч.л.
  • Шафран 1 дрібка
  • Олія 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Аджика (гостра) 200 мл
  • Коріандр мелений 0,5 ч.л.
Яловичину порізати крупним кубиком. Додати хмелі-сунелі, сушений часник, чорний мелений перець, коріандр, кумін і гостру аджику (кавказьку, грузинську)
Перемішати м'ясо зі спеціями, додати оливкову олію.
Цибулю 3 шт. порізати крупними пелюстками
Додати до телятини та пом'яти руками або використати маринатор. Залишити маринуватися 20 хвилин. 
Тим часом підготувати овочі. Нарізати перець, цибулю та помідори. Я використовувала свіжі помідори на зиму з цибулею. 

Включити мультиварку на програму "тушкування" 
Викласти яловичину з цибулею і маринадом.  
Зверху викласти помідори і тушкувати, доки м'ясо і помідори не пустять сік, хвилин 15.
Зверху викласти болгарський перець. , Тушкувати ще 40 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення програми додати сіль, подрібнену зелень петрушки і базиліку, шафран.
Я подавала чашушулі з рисом(приготовленим в сковороді) на лаваші
Свіжий лаваш викласти в глибоку миску,додати рис, зверху викласти чашушулі з яловичини.

Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 20 Декабря 2017
# 0

Смачненьке чашушулі. І моєї нелюбимої кінзи немає.

richinna 20 Декабря 2017
# 0

Свіжа кінза-це дефіцитна зелень в нашому регіоні,її тля з'їдає, у нас вона в насінні — т.т. коріандр

konfairy 21 Декабря 2017
# 0

Здається, її аромат відлякує все живе (це моє, особисте). У мене сарафан цілий день грядку з кінзою нагадував — тільки поруч проходила. Яка у вас тля ненажерлива. А от коріандр мені дуже подобається. Сьогодні хочу зробити лаваш. А завтра вже збираюсь на "охоту" за телятиною (дуже замало її у нас взимку, тільки свинина та різна птиця, кролі, нутрії). А якщо чашушулю загорнути у лаваш? ... Знаю, ти напишеш — "Тобі можна все!"

richinna 21 Декабря 2017
# 0

Я ще збиралась дописати, що найсмачніше чашушулі буде без рису загорнуте в лаваш

SvetlanaAnikanova 20 Декабря 2017
# 0

Вкусно!

richinna 21 Декабря 2017
# 0

 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

the patrick's channel баклажаны на зиму баклажаны с яйцом бананы баранина без глютена блины видео рецепт видео рецепты видео-рецепт видеорецепт вкусно выпечка выпечка в духовке выпечка сладкая горячее блюдо дандана дандана рецепт десерт десерт без выпечки диетический рецепт домашние заготовки еда завтрак заготовки на зиму закуски здоровая еда зож как приготовить как приготовить пирог кекс кексы консервация кукуруза кукуруза рецепт лечо обед песочное печенье печенье пирог пирог со сливами повидло помидоры на зиму праздничный салат простой салат простые рецепты рецепт рецепт данданы рецепт пирога со сливами рецепт утки рецепты салатов рыба салат салат на праздничный стол салат с красной фасолью салат с курицей салат с помидорами светлана железняк сладкая выпечка сливовый пирог соус соус к мясу соус к рыбе суп торт торт без выпечки узбекская кухня утка хлеб яблоки

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014