Маринований буряк

Автор: richinna 31 Марта 2016
Маринований буряк
Зробити буряк соковитим і смачним навесні,можна завдяки маринуванню. 
Такий маринований буряк можна використовувати як гарнір до м'яса, салат або заправку до червоного борщу.

Потрібно:

  • Буряк 1,5 кг
  • Цибуля 2-3 шт.
  • Оцет яблучний 200 мл
  • Цукор 5 ст. л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Паличка кориці 2 шт.
  • Лаврове листя 2-3 шт
  • Вода 500 мл
  • Гвоздика 1 шт.
  • Духм'яний перець 5 шт.
  • Перець чорний горошком 1 ч.л.
  • Часник 2-3 зубчики
  • Кріп сухий з насінням 1 гілочка
Відварити або запекти буряк до готовності. Остудити і натерти на тертці з великими вічками.
Всі інгредієнти,крім буряка та цибулі поварити 5 хвилин,в каструлі яка не окислюється. 
Остудити маринад. 
Цибулю тоненько нарізати.

В стерелізовані півлітрові банки шарами викласти цибулю з буряком.
Цибулі меньше,буряку більше.
Залити буряк з цибулею холодним та процідженим маринадом.
Закрити буряк з цибулею і маринадом капроновими кришками, та поставити в холодильник мінімум на добу!
Чим довше буряк маринується,тим він стає смачнішим. 
Дуже добре смакує маринований буряк як гарнір до м'яса.
Для салату-полийте маринований буряк олією, добре буде додати свіже терте яблуко. 
Якщо використовуєте маринований буряк,як заправку до борщу, кидайте буряк в кінці варки,тоді колір червоного борщу буде насиченим.

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014