Лісові гриби в сметані

Автор: richinna 31 Мая 2017
Лісові гриби в сметані
Лісові гриби в сметанному густому соусі без борошна. Смакують, як самостійна страва або в якості збагачення дерунів, вареників, катроплі, тощо... Дуже смачно,ароматно і сметанно:)

Потрібно:

  • Гриби лісові відварені 500 г
  • Цибуля 1- шт.
  • Сіль,перець за смаком
  • Сметана домашня сепараторна 250 г
  • Молоко свіже домашнє 200 г
  • Сирок плавлений 100 г
  • Кріп свіжий 1/2 в'язочка
  • Олія для смаження 3-4 ст. л.
  • Часник 2-3 зубч. за бажанням
В зв'язку з тим,що зараз знайти хорошу сметану в магазинах важко, яка не згурнеться при нагріванні... тому ділюся своїм досвідом і розказую,як з домашньої сметани зробити типу "магазинної" для тушкування:) 
Єдине,це потрібно зробити заздалегідь.
До сепараторної домашньої сметани влити свіже домашнє молоко та добре розмішати виделкою до однорідності.  
Залишити сметану з молоком на столі наніч. 
Зранку знову перемішати добре та поставити в холодильник. Сметана готова до вживання чи готування страв, коли охолоне в холодильнику.
Відварені гриби смажити на сковороді з олією, порізаною кубиком цибулею, сіллю і перцем 15-20 хвилин помішуючи. 
Зменьшити вогонь. Влити 250 г сметани, перемішати, дати закипіти.
Додати якісний справжній плавлений сир порізаний на кубики.  

Помішуючи повністю розчинити сир в сметані з грибами.
Влити в сковороду залишки сметани та перемішати. Дати покипіти 2-3 хвилин на дуже повільному вогні,до бажанної густоти. 
При остиганні підлива буде гуснути ще більше.
В кінці додати подрібнений зелений кріп, також можна додати подрібнений часник за смаком, перемішати та вимкнути вогонь. Накрити кришкою. 
Подавати лісові гриби в сметані гарячими. 
Краще використовувати посуд, який довго тримає тепло.
Гриби в сметані смакують як самостійна страва, або доповнення до дерунів, картоплі, м'яса, вареників, гарнірів і т.д. 

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 3 Июня 2017
# +1

Жюльєн! У вас вже є гриби? А от про сметану я і не думала, справді вона дуже жирна, в ній тушкувати наче в маслі.  Ще одна корисна порада від тебе!

 Іннуш, а може додати домашній плавлений сир? З твоєї легкої руки я тепер час від часу варю (коли сир привозять сухий, то він іде на "переплавку"). 

richinna 3 Июня 2017
# 0

Тобі Женьок -можна все!

konfairy 3 Июня 2017
# 0

JuryZubko 5 Июля 2017
# 0

За "чари" над сметаною велика подяка ! Ваші поради та рецепти завжди суперові. Натхнення Вам та радуйте нас, ненажер, дальше.

richinna 6 Июля 2017
# 0

Дякую і Вам за теплі слова Я зараз тільки так і роблю сметану, з півлітри домашньої- літру такої. Влітку коли хочеться полуниці з сметанкою чи малинки, або салатики заправити... економія відчувається і дійсно виходить з сметаною а не маслом

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014