Топлене масло або масло ГХІ

Автор: richinna 11 Апреля 2018
Топлене масло або масло ГХІ
Корисне, лікувальне і дуже ароматне масло. У складі масла Гхі багато вітамінів А, Е, D і К. У комплексі вони зміцнюють імунну та нервову систему людини, покращують травлення і стимулюють функції печінки.
А також топлене масло бореться зі старістю, серцево-судинними захворюванням та приносить багато іншої користі. 

Потрібно:

  • Масло вершкове (домашнє!!!) 1 кг.
Зробити вершкове масло топленим- це не означає, що його потрібно просто нагріти і розтопити. Цей процес займе 1-1,5 години, але Ви отримаєте справжнє топлене масло, яке немає строку зберігання, бо чим довше воно стоїть, тим більше набуває лікувальних властивостей.
Не потрібно топити магазинне масло, тільки посуд забрудните :) Сходіть на ринок і купіть домашнє справжнє вершкове масло! Ціна буде 150 грн. за 1 кг , вихід топленого масла десь 700 мл. Для порівняння готове топлене масло коштує 700 грн.за 450 мл. 
Масло потрібно нарізати кубиком, скласти в каструлю (яка не окисляється) і топити на малому вогні. Спочатку на поверхні буде збиратися щільна пухкенька піна, яку потрібно зібрати окремо в мисочку( на ній можна спекти печиво) 
Потім масло розділиться і знизу буде молочна кислота, а зверху масло. На цьому етапі можна використати 2 способи: 
1) вимкнути вогонь, залишити щоб масло застигло, відділити верхній масляний шар від молочного шару(молочний шар викинути) і продовжувати топити масло до прозорого кольору.
2)Продовжувати далі топити масло помішуючи дерев'яною ложкою, щоб молочна кислота не пригоріла і піднімалась догори доки вся не підніметься. Її потрібно зібрати і викинути. (Я топлю масло цим способом) 

Через марлю, серветку чи кавовий фільтр процідити масло в глиняний глечик і дати остигнути. 
Накрити остигше масло кришкою і зберігати при кімнатній прохолодній температурі. Строк зберігання необмежений. Чим довше масло стоїть, тим воно цінніше. Колись топлене масло знахарі передавали з покоління в покоління. 
Масло можна використовувати і в косметології. З'їдаючи 1 ч.л. в день топленого масла, це додатково змастить ваші суглоби і шкіру. 
Більш детальне інфо про користь- можна знайти в інтернеті.
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Elma 11 Апреля 2018
# 0

Прекрасный рецепт. Я топлю как раз этим способом. Некоторые предпочитают духовку или водяную баню, но это только усложняет процесс. Отлично стоит в шкафу и летняя жара ему не помеха.

richinna 13 Апреля 2018
# 0

Я тоже очень довольна и вкусом и пользой и условия хранения устраивают вполне. Теперь если и жарю,то только на нем! Заказала уже 3 кг масла, чтоб часто не играться  

Ксюша 11 Апреля 2018
# 0

richinna 13 Апреля 2018
# 0

Ole_sya 12 Апреля 2018
# 0

Чудовий рецепт

richinna 13 Апреля 2018
# +1

Дякую! Користуйтесь на здоров'я! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014