Грибна лазанья (порційна)

Автор: richinna 4 Января 2017
Грибна лазанья (порційна)
Так як у мене немає порційних форм для лазаньї, а готувати велику і різати на куски,щоб вона не втратила форму і мала апетитний вигляд важко. Тому,не спалося мені якось вночі і я, думала-думала і придумала))), як зробити лазанью порційною, щоб при подачі подавати цілим порційним куском,який буде триматися купи)))

Потрібно на 4 порції:

  • Листи пасти для лазаньї 12 шт.
  • Гриби варені 500 г
  • Цибуля (середня) 1 шт.
  • Бальзамічний оцет 1 ст. л.
  • Сіль базилікава за смаком
  • Сметана 2-3 ст. л.
  • Томатний сік 5 ст. л.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Марокканська суміш,перець мелений за смаком
  • Сир розсольний "сулугуні" 250 г
Відварені гриби побрібнити в блендері.
На оливковій олії підсмажити порізану кубиком цибулю,
влити бальзамічний оцет та перемішати. Тушкувати 2 хвилини.
Додати гриби та добре підсмажити.
Добавити в сковороду з грибами і цибулею сметану,базилікову сіль,перемішати та протушкувати ще 3 хвилини на середньому вогні.
Влити томатний сік та приправити спеціями з перців або марокканською сумішшю. 
Перемішати та вимкнути вогонь через 3-5 хвилин.
Листи для лазаньї(краще брати яєчні) відварити за інструкцією у підсоленій воді.

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове 70 г
  • Борошно пшеничне 70 г
  • Молоко свіже 750 мл
  • Сіль,мускатний горіх(мелений) по 1 ч.л.
Розм'якшене вершкове масло змішати з борошном та розтопити на сковороді або в сотейнику до кашки. 
Влити молоко(гаряче,швидше буде) та заварити соус бешамель. Додати сіль та мускатний горіх
Все добре вимішати. Зручніше всього використовувати вінчик.
Далі збираємо лазанью. У мене силіконова форма розміром 20х20см 
На дно налити соус бешамель 4-6 ст.л. 
Викласти один лист, змастити половину листа соусом бешамель,викласти начинку з грибів на соус.
Посипати тертим сиром.
Накрити іншим листом,але так як на фото,щоб його кінець був в іншому кутку форми. 
Знову соус бешамель,грибна начинка і сир.
Одно фото пропустила....далі ще один лист, але щоб його кінець виходив за форму... з трьох листів- 6 слоїв буде достатньо,мені би було достатньо і 4-х шарів. 
Знову:соус,начинка,сир і накриваємо тим листом,що був першим. Далі знову:соус,гриби,сир
накриваємо тим листом,що був другим і знову:соус начинка,сир і накриваємо останньою половиною третього листа. 
Далі таким самим чином формуємо другу порційну лазанью.
третю та четверту...
Ось так має виглядати чотири порційні лазаньї в одній формі.
Заливаємо лазанью залишками соусу бешамель. Можна прикрасити грибочками. 
Поставити лазанью в розігріту духовку на 230 град. а коли лазанья почне "дихати" зменьшити вогонь до 180 град. посипати зверху сиром та запекти ще 20-25 хвилин.
Подавати лазанью з грибами гарячою. 
З початку не зразу поняли,що лазанья грибна))) думали з м'ясним фаршем. 
Вийшла дуже ситна і смачна грибна лазанья! 




Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 4 Января 2017
# 0

А у мене невдалий досвід приготування лазаньї. Готувала декілька разів і все не те. У вас гарна.

richinna 4 Января 2017
# 0

Дякую! А можна мені оціночку поставити за гарну лазанью?

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Це приємно коли ставлять оцінки, що це когось зацікавило, рецепт комусь потрібний, але бачу ,що дуже багато їх просто не ставлять,хоча в коментарях пишуть і в КК нотують

richinna 4 Января 2017
# +1

Нотують більше, ніж коментують і оцінюють

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

richinna 4 Января 2017
# 0

а якщо нотують,значить рецепт зацікавив однозначно,просто соромляться сказати "дякую" 

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

richinna 4 Января 2017
# +1

є мої деякі рецепти,які в КК в 440 чоловік наприклад,а оцінки тільки 600 балів. т.т. оцінили як мінімум 120 людей... а скільки ще тих що не зареєстровані і не можуть ні оцінити,ні забрати в кк але всерівно десь в глибині душі вдячні за рецепт і використовують його,але соромляться подякувати... а є люди,які з часом через рік,два,три що постійно користуються твоїми рецептами(як виявляється навіть прихильники багатьох і роки))) і всеж таки з часом реєструються і кажуть дякую.  Всі люди різні...

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Так і є.....

Zmeychka 5 Января 2017
# 0

за все время моего обитания на ШП я не припомню чтобы кому-то поставила меньше 5-ти звездочек: не всегда комментировала, но оценку ставила — ведь любой труд достоин оценки

а то что все люди разные — это факт: могут как и похвалить, так и нагрубить в комментах

richinna 5 Января 2017
# 0

SvetlanaAnikanova 4 Января 2017
# 0

Вибачте. Поставила.

richinna 4 Января 2017
# 0

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Як смачно, з грибами ще не пробувала

richinna 4 Января 2017
# 0

Спробуй,Оксаночка,впевнена що прийдеться до смаку Моя донька коли вже майже доїла,спитала чи вона часом не з грибами була вона не любить гриби,але так було смачно що і не поняла,поки не наїлася

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Листи лазаньї маю, так що після свят приготуюБеру в КК

konfairy 5 Января 2017
# 0

Иннуш, прости, у меня и у родителей куча гостей, я сейчас — вечный дежурный по кухне! Поэтому забегаю на минутку, бессовестно утаскиваю рецепты в КК...но + ставлю

richinna 5 Января 2017
# 0

я знаю,Женечка! ты 5 ставишь даже иногда,не читая  

konfairy 5 Января 2017
# 0

не-е, это я только готовить так могу.

richinna 5 Января 2017
# 0

хорошего дня тебе,Женечка! 

Zmeychka 5 Января 2017
# 0

Мужу лучше не показывать такую вкусноту да ещё и с грибами... иначе выходные у плиты обеспечены  за идею порционного формирования отдельное спасибо!

richinna 5 Января 2017
# 0

всегда пожалуйста,Яночка!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

авокадо безе блюда из куриного филе блюда из курицы блюда из мяса блюда из творога быстрый кекс вафли ветчина видео рецепт выпечка десерт диетические блюда диетический ужин завтрак закуска закуски запеканка к праздничному столу как приготовить салат как приготовить соус песто кекс кекс в кружке кекс в микроволновке кекс в чашке кекс с мороженным кексы куриная печень куриное филе рецепты курица макароны малина мясной салат на праздник на праздничный стол новий рік новогодний рецепт новогодний салат новогодний стол новый год обед перекус песто песто в ступке песто из базилика печенье полдник пп правильное питание праздник праздничное праздничное меню праздничный стол простой салат пряники рецепт з фото рецепт українською рождество рыба салат салат без майонеза салат с курицей свято сир торт ужин чечевица рецепты что приготовить на новый год шампиньоны язик

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014