Сливовий бісквіт

Автор: Valeryan4eg 23 Сентября 2016
Сливовий бісквіт
Сливовий пиріг, здатний зігріти дощової осені))

Інгредієнти

  • Для пирога:
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Цукор 120 г.
  • Брошно пшеничне 0,5 склянки
  • Картопляний крохмаль 50 г.
  • Розпушувач для тіста 1 ч.л.
  • Вода 4 ст. л.
  • Сіль 0,25 ч.л.
  • Сливи (порізані)
  • Для шоколадної помадки:
  • Сметана 4 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Какао 2 ст. л.
  • Масло 50 г.

  • Готуємо пиріг.

Основний і найважливіший інгредієнт у нашому рецепті - це яйця. З них ми і почнемо. Для приготування м'якого і пишного бісквіта, необхідно збивати яйця окремо, а значить, промивши як слід кожне мильним розчином, акуратно розіб'ємо їх і зіллємо білки в одну миску, а жовтки в іншу.

Миску з білками поставимо в холодильник на 10-15 хвилин охолоджуватися, так вони будуть легше збиватися 

Висипаємо в миску з жовтками 90 г цукру і з допомогою міксера збиваємо їх дочиста. Додаємо воду і сіль і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру, а маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази.

Охолоджені білки дістаємо з холодильника і починаємо збивати, спочатку повільно, потім нарощуючи темп. Щоб вони краще взбивались, намагайтеся не торкатися міксером дна і стінок посуду. Білки потрібно привести у пишну і стійку піну. Коли така з'явиться, додамо решту цукру, щоб поліпшити структуру білкової маси. Збиваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Можна замість нього використовувати цукрову пудру. 

З'єднуємо жовтки і білки і отримуємо майже готове тісто. Залишилося тільки додати крохмаль, розпушувач і борошно. Ретельно, але акуратно перемішуємо тісто до утворення однорой маси.

Виливаємо тісто в підготовлену форму, додаємо порвзані сливи. Ставимо форму в розігріту до 180 С духовку і запікаємо до готовності. 

Перші 20 хвилин духовку не відкриваємо, щоб тісто не просіло.


  • Готуємо шоколадну помадку. 

До сметани додати цукор і какао. Добре розмішати, щоб не було грудок. Вийде кремоподібна суміш. Додати масло, поставити на маленький вогонь. Варити 5-7 хв, постійно помішуючи. Теплою змащувати пиріг. Помадка виходить не дуже твердою.

  • Для прикраси використовувала залишки великодньої присипки.



Bon appetit!!))




10

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 27 Сентября 2016
# +1

Лєра! Це дуже гарно! Дякую, що поділилися рецептом 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы быстрое блюдо выпечка выпечка без теста еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков зелені помідори как приготовить как приготовить запеканку как приготовить мясо как приготовить соус из слив капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки креветки куриное филе курица лавш лайм макароны морква овочі отбивные паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки из хлеба простой рецепт піта рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт приготовления мяса рецепт соуса ткемали рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали слоеные рулетики сніданок сосиски соус соус к мясу соус к рыбе соус ткемали суп-пюре сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин хлебные пирожки черрі чеснок швидко
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014