Кекс "Божевільний студент"

Автор: richinna 8 Февраля 2016
Кекс \
Надто пухкий,ароматний і шоколадний пиріг-кекс.
В цьому кексі "Божевільний студент", я взяла трошки від "Бідолашного студента" трошки від "Божевільного пирога" тай получився в мене "божевільний студент" )))

Потрібно на 2 кекса діаметром 17 см:

  • Чай чорний(крепкий) 1 стакан
  • Сік з вишень 0,5 склянки
  • Оцет 2 ст. л.
  • Олія рафінована 1 склянка
  • Борошно 3 склянки
  • Цукор 2 склянки
  • Какао 1/2 склянки
  • Сода 2 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Суміш спецій для випічки 1/2 ч.л.
  • Ванилін 1 дрібка
  • Вишні у власному соці 2 склянки
В одній мисці змішати всі мокрі інгредієнти,чай має бути холодним! В іншій мисці змішати всі сухі сипучі інгредієнти.
До сухої суміші вилити мокру суміш.
Замісити тісто виделкою або міксером.
Додати вишні або сухе варення,легенько вмішати в тісто.

Викласти половину тіста в змащену маслом форму. 
Я ділю тісто на дві частини,тому що випікаю кекс в хлібопічці, а там мала форма для кексу в діаметрі 17 см. Все тісто не поміститься,виросте і побіжить через верх, а одного кексу буде маловато,дуже смачний і з'їдається за раз,ще теплим)))
Випікати кекс до "сухого сірника"
Кекс гарно піднімається.
З першої половини тіста кекс буде більш пористим і мокрішим, з другої половини тіста більш плотнішим і сухішим. 
На фото кекс з другої половини тіста.
Виходить ароматний і смачний кекс "Божевільний студент" без яйця з смачною запеченою скоринкою. 






Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
nata0225 8 Февраля 2016
# 0

Апетитний кекс, обов'язково спробую!

richinna 8 Февраля 2016
# 0

Дякую,спробуйте, на здоров"я!

lakshmi 8 Февраля 2016
# 0

Инночка, кекс замечательный!

Bizeshka 9 Февраля 2016
# 0

Название кекса супер! Кекс такой пышный

richinna 9 Февраля 2016
# 0

Rina 9 Февраля 2016
# 0

У мене якраз сесія почалася))

richinna 9 Февраля 2016
# +1

Удачи!

Rina 9 Февраля 2016
# 0

Дякую))

По приїзду додому спробую "Божевільного студента")

richinna 10 Февраля 2016
# +1

ок! з тебе відгук

25092010 10 Февраля 2016
# 0

Дуже "смачні" фото. Буду пробувати. Цікаво  як вийде, якщо перемастити якимось кремом?

Rina 10 Февраля 2016
# 0

На мою думку, крем в даному випадку зайвим не буде)

richinna 10 Февраля 2016
# 0

Доречі, я теж думала про те,що можна розрізати на коржі і перемастити якимось кремом! Коли є час,щоб він просочився

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы быстрое блюдо выпечка выпечка без теста еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков зелені помідори как приготовить как приготовить запеканку как приготовить мясо как приготовить соус из слив капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки креветки куриное филе курица лавш лайм макароны морква овочі отбивные паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки из хлеба простой рецепт піта рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт приготовления мяса рецепт соуса ткемали рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали слоеные рулетики сніданок сосиски соус соус к мясу соус к рыбе соус ткемали суп-пюре сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин хлебные пирожки черрі чеснок швидко

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014