Горіховий кекс з прянощами

Автор: Galyna 29 Января 2010
Горіховий кекс з прянощами

Мій перший лимонний кекс надихнув мене на подальші "кексові " експерименти. І не дарма. Цей горіховий кекс вже став нашим улюбленцем до вечірнього чаю. Окрім того, що він дуже смачний, в нього є ще одна чудова особливість — кекс довго залишаєтья свіжим і смачним (автори стверджують, що до двох тижнів, але так довго мені його витримати ще не вдавалось ;) ) — так ви можете напекти кексів зарання і в будь-який момент мати чим пригощати гостей чи почастувати сім'ю.
Одним словом — я з повною відповідальністю рекомендую цей кекс. Спробуйте!

Візьмемо продукти:
200 гр вершкового масла
250 гр цукру
250 гр борошна
200 гр горіхів (пробувала пекти з грецькими і з фундуком — вийшло смачно. Автори, також, пропонують, як варіант, мигдаль.)
4 яйці
2 столові ложки ванільного цукру
2 столові ложки рому
1 чайна ложка кориці
На кінчику ножа мелених імбиру та кориці
2 столові ложки розпушувача

Змастимо форму вершковим маслом і присиплемо панірувальними сухарями. Горіхи подрібнимо. Я подрібнювала в блендері.
Розітремо масло з цукром і ванільним цукром. По одному додамо яйця. Домішаємо горіхи, прянощі, ром. Всиплемо поступово борошно перемішане з розпушувачем.
Тісто виходить досить "повітряноі" текстури. Перекладемо тісто в форму. Печемо при 180 градусах близько години — залежить від духовки.
Якщо кекс починає підгорати зверху, але ще не пропікся — накрийте його фольгою і так печіть до готовності. На готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
В оригінальному рецепті глазурі немає — готовий кекс посипаємо цукровою пудрою, але мені здаєтья, що до нього дуже пасує лимонна глазур із лимонного кекса — 8 чайних ложок соку на 10 чайних ложок цукровоі пудри — обмастіть ще гарячий кекс.

Смачного!

 

95

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
alraune 29 Января 2010
# 0
Ксюша 29 Января 2010
# 0
красота
OksanaKlochko 30 Января 2010
# +2
Як смачно було читати рецепт
# 0
Хлебушка..
Galyna 2 Февраля 2010
# 0
Дякую за відгуки!
Ксюша 20 Октября 2015
# 0

С небольшими изменениями приготовили сегодня вкуснейшие кексы
Муку взяли 150 гр. и кукурузной 80 гр., алкоголь не добавляли, но прибавили ложку какао
Спасибо за рецепт!

gutka 20 Октября 2015
# 0

які гарненькі 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014