Млинці — улюблені ласощі дітей і дорослих

Автор: Оляz 15 Апреля 2014
Млинці — улюблені ласощі дітей і дорослих

Млинці:

- Яйце — 2-3 штуки;
- борошно — 1,5-2 склянки;
- вода — 0,5-1 літр;
- цукор — 1-2 столові ложки
- сіль — за смаком,
- сода — ½ чайної ложки;
- рослинне масло — 1/4стакана;
- вершкове масло — 100 грам.

  1. Приготуйте емальований або скляний посуд, в якому будете заводити тісто на млинці.
  2. Яйця ретельно вимийте.
  3. Борошно просійте, так вона збагатиться киснем.
  4. У посуд додайте яйця, цукор, сіль, півсклянки води і перемішайте до однорідної консистенції виделкою або вінчиком.
  5. Поступово додайте в миску борошно, постійно перемішуючи виделкою. Тісто повинне вийти консистенції густої сметани. Досягніть однорідності тесту, у ньому не повинно бути грудочок борошна.
  6. Далі тонкою цівкою вливайте теплу воду (не більше півсклянки за один раз), постійно помішуючи. Залучіть домочадців, щоб було зручніше замішувати тісто. Додавайте воду в тісто до тих пір, поки воно не стане нагадувати рідку сметану.
  7. Додайте в тісто олію і добре перемішайте.
  8. Підготуйте сковороду для млинців. Зупиніть свій вибір на чавунній сковороді або сковороді з товстим дном. Борти у сковороди повинні бути низькими, тоді вам буде зручніше перевертати млинці. Зручніше наливати тісто на сковороду з ручкою. Якщо ні ручки, для розподілу тесту на сковороді нагоді дерев’яна паличка у вигляді букви Т. Добре, якщо сковорода використовується тільки для приготування млинців і млинчиків.
  9. Змастіть сковороду рослинною олією і нагрівайте до температури вище середнього.
  10. Млинцеве тісто на сковороду зручніше наливати ополоником. Для сковороди діаметром 20-22 сантиметри достатньо половини ополоники тесту. Тісто виливайте на середину сковороди, поступово нахиляючи й повертаючи її. Потрібно щоб тісто рівномірно розподілилася на сковороді. Робіть це швидко, так як тісто миттєво схоплюється з гарячою сковородою.
  11. Після того як млинець зарум’яниться з нижньої сторони, а зверху вкриється дрібними дірочками, його потрібно перевернути, використовуючи спеціальну лопатку або ніж.
  12. Складайте млинці на тарілку відповідного діаметру один на одного. Кожен млинець зверху змащуйте вершковим маслом.
  13. На стіл поставте сметану, варення, мед, тарілку з млинцями і кличте домочадців. Приємного апетиту!
75

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Таня_Д 16 Апреля 2014
# +1

Самые классные и ажурные получаются если 50/50 молоко и минеральная вода.
Заварные (на горячей воде) просто тонкие тоже вкусно. Причем если их вымешивать бленедром погружным — интересно так "пушатся".

Marsella 16 Апреля 2014
# +1

+5!

svetamy 17 Апреля 2014
# +1

5+

svetamy 17 Апреля 2014
# +1

kutusja 18 Апреля 2014
# +1

завтра ж спробую!) смакота!5!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы быстрое блюдо быстрые пирожки выпечка выпечка без теста говядина в собственном соку диетический рецепт египетська кухня еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запіканка зелені помідори кабачки как приготовить как приготовить запеканку как приготовить мясо капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки курица лавш ленивые пирожки морква мясо в собственном соку овочі овощи с мясом отбивные паста пирог пироги пироги с ягодами пирожки пирожки из хлеба помидоры простой рецепт піта рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт запеканки из кабачков рецепт приготовления мяса рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша с вишней с малиной с ягодами салат свинина сладкое сніданок сосиски сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин черрі чеснок

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014