Жива їжа: Пшениця (пророщування)

Автор: richinna 13 Февраля 2018
Жива їжа: Пшениця (пророщування)
Весна- час відновлення і оновлення сил, а пшениця допоможе Вам в цьому! Пророщена пшениця- це джерело біологічноактивних речовин, які допоможуть покращити Ваше здоров'я. 
Дві столові ложки живої пророщенної пшениці заміняє повноцінний сніданок.

Потрібно:

  • Пшениця 100 г
  • Питна вода
Взяти 0,5 л банку, насипати 4 ст.л. пшениці. 
Пшеницю промити під проточною водою, перемішати ложкою і злити з водою всі зерна, які сплили на поверхню. 
Пшениця можна купувати на ринку в бабусь, але щоб була свіжого врожаю. 

Залити питною водою і залишити на ніч.
Зранку злити воду, добре промити. 
Одягнути на банку марлю в один шар, закріпити резинкою. Поставити банку з пшеницею в мисочку, щоб добре-добре стекла вода. 
Промивати  прямо через марлю пшеницю ( так зручно) 2-4 рази на добу і давати добре стікати воді. 
Банку з пшеницею під марлею залишати лежачою на столі в кухні. 
В залежності від температури води і температури повітря, пшениця проростає за 2 доби максимум. 
Якщо за 2 доби ніяких змін немає, пшеницю потрібно викинути. 
Зберігати пророщену пшеницю  як і гречку, в холодильнику 2-4 доби. 
Можна їсти , як самостіну страву, а можна додавати в салати і смузі. 
Для довшого зберігання в холодильнику пророщені зерна з мінімальною кількістю вологи залити медом.
Смачної Вам живої їжі! 
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 14 Февраля 2018
# 0

Дуже цікаво! Дякую !

А де береш насіння на пророщування? Я знаю, що не все проростає

richinna 15 Февраля 2018
# +1

Я беру в Моніки  а взагалі, чоловік купив в бабульки на ринку. Проростає вся в таких умовах, тільки треба викинути ту,що вспливає. Ну і щоб була свіжа. 

Ксюша 18 Февраля 2018
# 0

Zmeychka 16 Февраля 2018
# 0

Беру на заметку! Именно сейчас остро ощущается нехватка витаминов в организме, а это полезный способ их восполнить. Спасибо!

А что в соседней баночке на втором фото снизу?

richinna 16 Февраля 2018
# 0

Жито рожь

richinna 16 Февраля 2018
# +1

Вам витамины и биоактивные добавки, а мне новая почва для фантазий

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

kulzames авокадо бефстроганов блюда из курицы булгур быстрый рецепт в духовке видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно вкусный ужин вкусняшка волшебная еда всегда вкусно второе блюдо вторые блюда выпечка готовим с детьми грузинская кухня десерт диетические блюда домашние рецепты домашняя выпечка дрожжевое тесто еда завтрак заготовки на зиму закуска закуски запеканка запеченный картофель здоровая еда зож кавказская кухня как приготовить калина капуста картофель котлеты кулзамес кулинария кулинарный замес куриная печень курица мясные блюда мікрогрін несладкая выпечка новогодние рецепты новогодний рецепт обед оладушки оладьи пирог пирог с мясом пироги праздничный стол простые рецепты рецепт рецепт в духовке рецепт з фото рецепт українською рецепты рецепты из курицы салат соус тунец тыква ужин что приготовить
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014