Пампушки з часником (до українського борщу)

Автор: gutka 10 Сентября 2015
Пампушки з часником (до українського борщу)
  Смачні та ароматні пампушки з часником - один з найбільш популярних видів національної української випічки, відмінно доповнюють український борщ, а готуються зовсім нескладно! З тістом легко працювати, а результат завжди радує - пампушки пухнасті в середині,а зверху з хрусткою скоринкою. Смакота!

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • борошно пшеничне в/г 450 г.
  • дріжджі сухі 1,5 ч.л.
  • сіль 0,5 ч
  • цукор 1 ч.л.
  • вода/молоко 300 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 1,5 ст. л.
  • Для заправки:
  • зубчики часнику 3-5 шт.
  • сіль 1 ч.л.
  • вода 50 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 2 ст. л.
  • подрібнена залень петрушки 2 ст. л.
  • Крім того:
  • молоко для змащування
Всі інгредієнти для приготування тіста повині мати кімнатну температуру. Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами, додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл)  і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.
   Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).
Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!
Далі тісто знову перемісити.
Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму.  Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС.
 Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю, 
поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.
Дістати готові пампушки з духовки.
   І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.
Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!
95

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 10 Сентября 2015
# +1

Пухкенькі та смачненькі пампушки 

gutka 10 Сентября 2015
# 0

дякую)

richinna 10 Сентября 2015
# +1

До борщу і не тільки,люблю страшно такі пампушки, але коли немає ще першої страви, краще сховати подалі))))))

gutka 10 Сентября 2015
# 0

це точно)

konfairy 10 Сентября 2015
# +1

Как кстати Ваши пампушечки- у меня как раз завтра борщ! Представляю, какие они ароматные!

P.S. И рушничок гарненький!

gutka 10 Сентября 2015
# 0

дякую і нехай вдаються Вам пампушки)

nata0225 10 Сентября 2015
# +1

Гарненькі пампушки, вже відчуваю їх аромат. 

gutka 10 Сентября 2015
# 0

так, аромат неперевершений)

Zmeychka 29 Сентября 2015
# +1

Красота! Сижу на работе и давлюсь слюной...

Наверное, сегодня  у меня будет вечер выпечки

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014