Куряча печінка з томатами в винному соусі

Автор: Galyna 4 Октября 2009
Куряча печінка з томатами в винному соусі

Хороший спосіб приготувати печінку. Соус виходить особливо смачним.

В мене був 1 кілограм печінки, тому на фотографіях показано подвійну порцію. Інгридієнти нижче розраховані на 0,5 кг печінки:

2 великі цибулини
3 спілих м"ясиситих помідори
4 ст. ложки вершкового масла
100 мл сухого білого вина
500 г курячої печінки (або печінки індички)
1 ч. ложка борошна
1/2 ч ложки солі
свіжозмелений чороний перець
Цибулю нарізати півкільцями чи кільцями.
 
Помідори надрізати, опустити в киплячу воду і зняти шкірку (цей пункт я не виконувала з причини гострої нестачі часу, але тут описую програму-максимум). Порізати помідори на 4 або 8 частин (залежно від їхнього розміру).

Розігріти в сковороді 2 ст ложки масла, посмажити цибулю, залити вином і готувати під закритою кришкою 5 хвилин.
Додати дольки помідорів до цибулі, потушити 5 хвилин на відкритій сковороді на середньому вогні, доки сік трохи не загусне.
Печінку помити, просушити, нарізати соломкою (тут я теж зхалтурила — печінку не порізала, а варто було б...), обваляти в борошні. На другій сковороді розігріти решту масла, обсмажити в ньому печінку, доки вона не стане світло-сірою.
Змішати печінку з овочами, посолити, поперчити і протушити ще кілька хвилиин.

Готово — Смачного!

 

95

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
tomywka 11 Октября 2009
# +2
чомусь жодних коментарів мені здається має бути супер, а чоловікам з пюрешкою буде в самий раз.... мясо трохи набридло, рибка теж, а тут щось новеньке дякую
Oleva 11 Октября 2009
# 0
Спасибо за рецепт Обожаю куриную печень в любом виде — жареную, вареную, тушеную, в салатах
Galyna 15 Октября 2009
# +2
Дякую-дякую! ...і смачного коли приготуєте!
gyga 27 Октября 2009
# 0
Спасибо за рецепт! Было очень вкусно
Седых Анна 8 Ноября 2009
# 0
Просто спасибо за вкусный семейный ужин.
Galyna 11 Ноября 2009
# 0
Наздоров"я
Кудрик 7 Мая 2010
# 0
за что люблю куриную печень.....так за то, что она быстро готовиться! а тушеная с вином должна быть очень и очень!
Toll 12 Июля 2010
# 0
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

базилік баклажан блюда из картофеля блюда из курицы бразильская бринза быстрое блюдо выпечка еда проста жульєн завтрак закуска запеканка зелені помідори как приготовить как приготовить запеканку как приготовить отбивные как приготовить палочки из картофеля. картофель как приготовить соус из слив картопля картофель картофель с сыром картофельная запеканка каша консервація котлеты кошинья креветки крокеты куриное филе куриные отбивные курица кіноа лайм макароны морква овочі отбивные отбивные в кляре паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки простой рецепт рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт палочек из картофеля рецепт приготовления отбивных рецепт соуса ткемали рецепт українською рубленные котлеты рукола салат свинина сладкое сніданок соус ткемали сыр сыр. творог тирамису торт торт без выпечки тыква ужин черрі чеснок швидко
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014