Суп з квасолі та картоплі (в мультиварці)

Автор: gutka 8 Сентября 2015
Суп з квасолі та картоплі (в мультиварці)

Коли була дитиною, мене разом зі старшою сестрою батьки залишили на пару днів самих вдома. Дещо готувати їсти ми самі, дещо залишила нам мама, а крім того над нами взяли шефство сусіди-друзі батьків і одного дня принесли нам на обід суп з квасолею по-закарпатські. Квасоля правда була шпарагова - лопатки.Суп сподобався настільки, що я попросила рецептик, і по сьогодні готую в осіньо-зимовий період смачний суп з білою або червоною квасолею. 


Ингредиенты

  • квасоля (суха) 120-140 г.
  • картопля 200 г.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • зубчик часнику 2-3 шт.
  • олія оливкова 1 ст. л.
  • м'ясний бульйон 1,2 л.
  • паприка солодка мелена 1 ст. л.
  • перець духм'яний горошок
  • перець чорний
  • лавровий лист
  • сіль за смаком
  • томатна паста або помідори
  • приправи та спеції за смаком
  • зелень та сметана для подачі
Квасолю промити, залити холодною водою (250 мл) на ніч.  Вранці промити її холодною водою.

Моркву, цибулю та часник нарізати дрібними кубиками і все разом підсмажити до прозорості на ложці оливкової олії (смальцю) в чаші мультиварки (у мене програма "Варка на пару"). 

- додати паприку солодку мелену, перемішати, хвилину прогріти ;

2-3 картоплини порізані великими кубиками;
- в чашу мультиварки на підсмажку помістити картоплю, квасолю, горошини духм'яного та чорного перцю, лавровий лист;
- залитити все процідженим м'ясним бульйоном, приправити за потребою сіллю, і включити мультиварку на програму приготування супу;
- за 20-25 хвилин до готовності додати пюре 2-3 очищених від шкірки томатів і улюблені спеції (мелений перець чілі, мелений коріандр, майоран).
Суп подавати до столу з чорним хлібом або грінками, зеленню та сметаною.
Смачного Вам!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 8 Сентября 2015
# +1

упрощеный вариант венгерского супа,а если еще добавить копчености и галушки,получится настоящий "боб левеш"

gutka 8 Сентября 2015
# 0

Дуже люблю "боб-левеш". Кухня Закарпаття формувалась під впливом історичних факторів і безперечно носить інтернаціональний характер, кожна із національностей внесла свої власні тонкощі приготування страв, у кожної господині свій рецепт))). Мені власне дуже подобається додавання червоної солодкої паприки до багатьох страв, зокрема у суп.

richinna 8 Сентября 2015
# +1

Я взагалі не представлюя закарпатські чи мадярські страви без паприки!

25092010 8 Сентября 2015
# +1

Так, закарпатські страви гостренькі, але дуже і дуже смачнющі. 

gutka 9 Сентября 2015
# 0

дуже смачні

gutka 9 Сентября 2015
# 0

забула додати, що на другий день юшка смакує ще краще ....

Ксюша 17 Сентября 2015
# +1

Мені б зараз такого супчику 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

sango food the patrick's channel бастурма без глютена быстрый десерт быстрый завтрак быстрый салат видео рецепт видео-рецепт видеорецепт вкусное печенье вкусный салат выпечка выпечка с тыквой вяленое мясо десерт еда жареные пирожки завтрак закуска заливной пирог здоровая еда зож как приготовить салат картофель кексовое тесто константин патрик котлеты кулинария курица мясо на праздничный стол новый год новый салат перекус песочное печенье печенье пирог пирожки пирожки с картошкой полезный салат постные блюда похаваем пп праздничный салат простой рецепт простой рецепт салата пышки пюре из тыквы рецепт рецепт салата рецепты рецепты кексов салат салат за 5 минут салат с курицей салат с пекинской капустой сливки соус творожное печенье тесто торт без выпечки тыквенная выпечка тыквенное пюре ужин холодные закуски цветная капуста что приготовить шоколадный десерт шпинат

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014