Свинина з чорносливом та селерою

Автор: Oksana_sadova 26 Сентября 2016
Свинина з чорносливом та селерою
Це дуже смачне поєднання: чорнослив, свинина та селера.

Ингредиенты

  • свинина 600 г.
  • чорнослив 200 г.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • селера черешкова 2-3 шт.
  • сметана 200 г.
  • борошно 1.5 ст. л.
  • коньяк 50 мл
  • сіль
  • майоран
  • мелений чорний перець
  • щіпотка цукру
  • сік лимона
Насамперед нарізати чорнослив навпіл і намочити його в коньяку, якщо не покриє повністю, додати трохи води. (я коньяк не давала, це все зробила просто з водою).Прогріти чорнослив на малому вогні 5-6 хвилин в сотейнику, зцідити і відкласти.
М'ясо очистити від плівок і нарізати шайбами 2,5 см.На нагрітій сковорідці  обсмажити м'ясо з двох сторін по декілька хвилин, до легкого зарумянення. Обсмажені шматки м'яса скласти в сотейник.

Цибулю ріжемо кубиком і доводимо на сковороді до м'якості.
Кубиками нарізаємо  стебло селери. Додаємо до цибулі, накриваємо кришкою і смажимо до розм'якшення селери (до, так званого стану, — аль-денте). Злегка підсолоджуємо цукром і підкисляємо соком лимона.
Борошно розводимо холодною водою і змішуємо з сметаною до зникнення грудочок.
М'ясо в сотейнику солимо, перчимо, додаємо цибулю, селеру, чорнослив, сметанну заправку. На малому вогні доводимо до кипіння і не перестаючи помішувати варимо 5-6 хвилин. (я варила більше).
Додаємо пів чайної ложки майорану, перевіряємо на сіль, перець. Якщо все добре то знімаємо з плити.
Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 28 Сентября 2016
# 0

Зелень селери я не дуже люблю,корінь вже полюбила після Закарпаття, а от м'ясо чи ребра з чорносливом моє улюблене поєднання

Oksana_sadova 29 Сентября 2016
# 0

Я селеру також не люблю, зелень сприймаю тільки у маринованих помідорах, але тут це поєднання сподобалося

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны на зиму бананы баранина без глютена бисквит рецепт блины блюдо из кабачков булочки видео рецепт видео рецепты видео-рецепт видеорецепт вкусно второе блюдо выпечка выпечка в духовке выпечка сладкая горячее блюдо десерт десерт с клубникой домашние заготовки домашняя выпечка еда желе завтрак заготовки на зиму закуски запеканка в духовке запеканка из кабачков с рисом и фаршем запеканка из риса с кабачками запеканка с фаршем здоровая еда как приготовить кекс кексы консервация кукуруза кукуруза рецепт кулинария лечо обед острый перец рецепты песочное печенье печенье пирог пирог с абрикосами пирог со сливами праздничный салат простой салат простые рецепты рецепт рецепт куриных желудков рецепты салатов рыба салат салат на праздничный стол салат с кукурузой светлана железняк сладкое сливовый пирог соус соус к мясу соус к рыбе суп сытный завтрак торт торт с желе узбекская кухня хлеб яблоки

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014