Гречаники в соусі

Автор: gutka 25 Августа 2015
Гречаники в соусі
Страва української кухні, яку неодмінно треба приготувати. Дуже смачні й ситні котлети з м'ясного фаршу і гречаної крупи  стануть чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері. 

Ингредиенты

  • фарш м'ясний 400 г.
  • гречана каша 150 г.
  • яйце куряче 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • зубчик часнику
  • борошно для паніровки
  • олія рослина для смаження
  • сіль та перець за смаком
  • гілочка розмарину
  • крім того:
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • для соусу:
  • помідори 3-4 шт.
  • перець солодкий 1 шт.
  • цукор 1 ч.л.
  • сіль та перець за смаком
Підготувати фарш для котлеток, у мене сьогодні шматок свинини. Пропустити м'ясо з цибулею через м'ясорубку. Фарш можна використати будь-який. Особливо добре змішувати курячий фарш зі свинним - свинина додає котлетам соковитості, а курятина ніжності. Не менш смачною буде телятина, а от яловичину (конкретно до цієї страви) не рекомендую. 
Гречку відварити в підсоленій воді до готовності, охолодити. Якщо використати відварену гречку, що залишилась з попереднього дня, на приготування ароматних і смачних гречаників вистачить  20 хв.
До гречки додати фарш, яйце, пропущений через прес зубчик два часнику і подрібнене листя розмарину(або тим'яну). Раджу використати свіжі трави, їх аромат набагато виразніший і насиченіший.
Фарш до смаку посолити й поперчити і гарненько все перемішати до отримання однорідної маси. .
Із фаршу сформувати котлетки, кожну з яких запанірувати в борошні.
Викладати гречаники на розігріту сковорідку й обсмажувати з обох боків до золотистої скоринки (по 2-3 хв з кожного боку).
Дно каструлі з товстим дном вистелити півкільцями цибулі.
Зверху на цибулю викласти гречаники.
Підготувати соус з помідорів та перцю: овочі пропустити  через м'ясорубку, додати сіль, цукор, перець і протушити декілька хвилин на сковорідці, де смажились гречаники.
Залити соусом гречаники, каструлю накрити кришкою. Тушити гречаники 15-20 хвилин на повільному вогні.
Подавати до столу гарячими з улюбленим гарніром або салатом. Дуже смачно з квашеними огірочками.
 Бажаю Вам смачного:)
51

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
anyshka 27 Августа 2015
# +1

Спасибо за чудесный рецептик! Получились супер

gutka 28 Августа 2015
# 0

мені дуже приємно, дякую за відгук)

Vikki-Tori-Ya 2 Февраля 2016
# 0

Спасидо за чудесный рецепт. Очень вкусно. Мои мужчины даже добавку попросили

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

базилік баклажан блюда из курицы быстрое блюдо быстрый торт выпечка еда проста завтрак закуска запеканка запеканка без муки запіканка зелені помідори кабачок как приготовить как приготовить запеканку как приготовить отбивные как приготовить соус из слив капуста картопля картофель консервація котлеты крабовые палочки куриные отбивные курица легко готовить меню сезона морква на зиму обед овочі овощи отбивные в кляре паста паста с креветками в сливочном соусе пирог помидоры помідори простой рецепт рататуй-13 рататуй13 рецепт рецепт з фото рецепт приготовления отбивных рецепт приготовления творожной запеканки рецепт приготовления торта без выпечки рецепт українською рубленные котлеты рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали сніданок сосиски сыр творог томати торт торт без выпечки торт из печенья торт с творожной начинкой тыква ужин цукіні черрі чеснок шампиньоны

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014