Святковий торт (бісквітний рулет з шоколадно-малиновим кремом)

Автор: gutka 2 Января 2017
Святковий торт (бісквітний рулет з шоколадно-малиновим кремом)
Торт для шанувальників шоколаду.  Ідеально пасує до горнятка кави.

Ингредиенты

  • Тісто:
  • яйця (кімнатної температури) 5 шт.
  • цукор 70 г.
  • борошно пшеничне 50 г.
  • олія (рафінована без запаху) 70 г.
  • цедра половини лимона за бажанням
  • Крем-мус:
  • шоколад темний 200 г.
  • малина 170 г.
  • цукор 2 ст. л.
  • вершки 15-20% 150 мл.
  • масло вершкове 30 г.
  • Крім того:
  • збиті вершки для декорування торта
Для приготування тіста: розділити білки від жовтків, за допомогою  міксера добре збити яєчні білки, поступово додаючи цукор.
Далі по одному додавати яєчні жовтки,  змішуючи вінчиком від низу до верху.

Додати поступово борошно, а насамкінець додаємо олію і терту цедру половини лимона.

Виливаємо наше тісто на форму(35 см.х35 см.), покриту пергаментним папером і випікати при температурі 190 градусів протягом 10-15 хвилин.

Готове тісто, ми знімаємо разом з пергаментом на решітку і даємо повністю охолонути. Потім тісто нарізати смужками по  5 см.
Для приготування крему:
Якщо малина у вас заморожена, як і моя, даємо їй повністю розтанути.



Кладемо ягоди в ковшик, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і протираємо через сито. У нижній мисці збирається малинове пюре.

Кісточки і трохи м'якоті, що залишились на ситі, не викидайте! Залийте їх склянкою окропу, перемішайте, дайте трохи охолонути, а потім процідіть. Додайте чайну ложку меду і ароматний малиновий напій готовий.

Шоколад порубати дрібно.
Вершки довести до кипіння і залити шматочки шоколаду.



Коли розмішали до однорідної гладкої маси, додаємо малинове пюре і м'яке вершкове масло і все гарненько потрібно перемішати.
Далі залишити шоколадну масу (прикрити поверхню харчовою плівкою) в холодильник на 60-90 хвилин.
Ось так виглядає шоколадно-малиновий мус після охолодження.
Далі  кремом намащувати смужки тіста і загортаємо рулетом, кожну смужку по черзі, щоб сформувати торт.
Для декору зверху використовуйте збиті вершки з цукром. Або за власним бажанням.


35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 2 Января 2017
# +1

Торт просто святкова мрія! Як гарно оформлен! Дуже люблю саме так формувати бисквітні торти (підгледіла колись у польському кулінарному журналі), бо з рулетами у мене не склалося

gutka 2 Января 2017
# +1

дякую, і я люблю так формувати тортики, це мега шоколадний тортик:

konfairy 2 Января 2017
# 0

Oksana_sadova 2 Января 2017
# 0

Красивий тортик

gutka 2 Января 2017
# 0

дякую 

richinna 2 Января 2017
# 0

красота і смакота! але самого цікавого немаєяк формувати торт!!! Я теж хочу навчитися і так формувати

gutka 3 Января 2017
# 0

наступного разу сфотографую)

konfairy 3 Января 2017
# +1

Иннуш, это торты из серии фаст-рецептов (как твои коржи на сковородке). И очень кстати, когда духовка капризничает и не пропекает нормально высокий бисквит. Ладно, не буду умничать, а  то отгребу за своё лентяйство. Ну, не получаются у меня нормальные фотки. Пусть Катя красиво и понятно всё выложит, у неё всё просто высший класс!

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Классный тортик! Мне тоже очень нравится такой способ сборки кондитерского изделия Особенно меня заинтересовал шоколадно-малиновый мусс: его же можно и в качестве порционного десерта в креманках приготовить

gutka 4 Января 2017
# +1

Дякую! Порційно викладаю з ягодами малини і збитими вершками:

 але, як кажуть, це вже інший рецепт)))

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Вот что-то похожее я и имела ввиду!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014