Святковий торт (бісквітний рулет з шоколадно-малиновим кремом)

Автор: gutka 2 Января 2017
Святковий торт (бісквітний рулет з шоколадно-малиновим кремом)
Торт для шанувальників шоколаду.  Ідеально пасує до горнятка кави.

Ингредиенты

  • Тісто:
  • яйця (кімнатної температури) 5 шт.
  • цукор 70 г.
  • борошно пшеничне 50 г.
  • олія (рафінована без запаху) 70 г.
  • цедра половини лимона за бажанням
  • Крем-мус:
  • шоколад темний 200 г.
  • малина 170 г.
  • цукор 2 ст. л.
  • вершки 15-20% 150 мл.
  • масло вершкове 30 г.
  • Крім того:
  • збиті вершки для декорування торта
Для приготування тіста: розділити білки від жовтків, за допомогою  міксера добре збити яєчні білки, поступово додаючи цукор.
Далі по одному додавати яєчні жовтки,  змішуючи вінчиком від низу до верху.

Додати поступово борошно, а насамкінець додаємо олію і терту цедру половини лимона.

Виливаємо наше тісто на форму(35 см.х35 см.), покриту пергаментним папером і випікати при температурі 190 градусів протягом 10-15 хвилин.

Готове тісто, ми знімаємо разом з пергаментом на решітку і даємо повністю охолонути. Потім тісто нарізати смужками по  5 см.
Для приготування крему:
Якщо малина у вас заморожена, як і моя, даємо їй повністю розтанути.



Кладемо ягоди в ковшик, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і протираємо через сито. У нижній мисці збирається малинове пюре.

Кісточки і трохи м'якоті, що залишились на ситі, не викидайте! Залийте їх склянкою окропу, перемішайте, дайте трохи охолонути, а потім процідіть. Додайте чайну ложку меду і ароматний малиновий напій готовий.

Шоколад порубати дрібно.
Вершки довести до кипіння і залити шматочки шоколаду.



Коли розмішали до однорідної гладкої маси, додаємо малинове пюре і м'яке вершкове масло і все гарненько потрібно перемішати.
Далі залишити шоколадну масу (прикрити поверхню харчовою плівкою) в холодильник на 60-90 хвилин.
Ось так виглядає шоколадно-малиновий мус після охолодження.
Далі  кремом намащувати смужки тіста і загортаємо рулетом, кожну смужку по черзі, щоб сформувати торт.
Для декору зверху використовуйте збиті вершки з цукром. Або за власним бажанням.


35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 2 Января 2017
# +1

Торт просто святкова мрія! Як гарно оформлен! Дуже люблю саме так формувати бисквітні торти (підгледіла колись у польському кулінарному журналі), бо з рулетами у мене не склалося

gutka 2 Января 2017
# +1

дякую, і я люблю так формувати тортики, це мега шоколадний тортик:

konfairy 2 Января 2017
# 0

Oksana_sadova 2 Января 2017
# 0

Красивий тортик

gutka 2 Января 2017
# 0

дякую 

richinna 2 Января 2017
# 0

красота і смакота! але самого цікавого немаєяк формувати торт!!! Я теж хочу навчитися і так формувати

gutka 3 Января 2017
# 0

наступного разу сфотографую)

konfairy 3 Января 2017
# +1

Иннуш, это торты из серии фаст-рецептов (как твои коржи на сковородке). И очень кстати, когда духовка капризничает и не пропекает нормально высокий бисквит. Ладно, не буду умничать, а  то отгребу за своё лентяйство. Ну, не получаются у меня нормальные фотки. Пусть Катя красиво и понятно всё выложит, у неё всё просто высший класс!

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Классный тортик! Мне тоже очень нравится такой способ сборки кондитерского изделия Особенно меня заинтересовал шоколадно-малиновый мусс: его же можно и в качестве порционного десерта в креманках приготовить

gutka 4 Января 2017
# +1

Дякую! Порційно викладаю з ягодами малини і збитими вершками:

 але, як кажуть, це вже інший рецепт)))

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Вот что-то похожее я и имела ввиду!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

ОБЛАКО ТЕГОВ

kulzames аджика аджика домашняя баклажанная икра баклажаны блюда из кабачков блюда из овощей булочки булочки цветочком варення видео рецепты видеорецепт вкусно выпечка выпечка вкусная выпечка с яблоками вяленые помидоры вяленые помидоры в духовке грузинская кухня десерт диета домашние заготовки еда завтрак заготовки на зиму запеканка кабачки кабачок как приготовить как приготовить яблочный пирог консервация красивые булочки кулинария кулинарные рецепты кулинарный замес куриное филе куриный суп лучший рецепт мангал минтай морковь мультиварка мягкие нежные булочки к чаю мясо овощи овощные закуски первые блюда пирог пирог с корицей и яблоками пирог яблочный простой рецепт полезная еда полезный рецепт рецепт з фото рецепт минтая с соусом из слив рецепт українською рецепты самая вкусная баклажанная икра свинина сливовый соус к рыбе суп творог творожная торт цукини шарлотка шарлотка с яблоками шашлык шоколадный пирог с яблоками яблочный пирог

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014