Святковий торт (бісквітний рулет з шоколадно-малиновим кремом)

Автор: gutka 2 Января 2017
Святковий торт (бісквітний рулет з шоколадно-малиновим кремом)
Торт для шанувальників шоколаду.  Ідеально пасує до горнятка кави.

Ингредиенты

  • Тісто:
  • яйця (кімнатної температури) 5 шт.
  • цукор 70 г.
  • борошно пшеничне 50 г.
  • олія (рафінована без запаху) 70 г.
  • цедра половини лимона за бажанням
  • Крем-мус:
  • шоколад темний 200 г.
  • малина 170 г.
  • цукор 2 ст. л.
  • вершки 15-20% 150 мл.
  • масло вершкове 30 г.
  • Крім того:
  • збиті вершки для декорування торта
Для приготування тіста: розділити білки від жовтків, за допомогою  міксера добре збити яєчні білки, поступово додаючи цукор.
Далі по одному додавати яєчні жовтки,  змішуючи вінчиком від низу до верху.

Додати поступово борошно, а насамкінець додаємо олію і терту цедру половини лимона.

Виливаємо наше тісто на форму(35 см.х35 см.), покриту пергаментним папером і випікати при температурі 190 градусів протягом 10-15 хвилин.

Готове тісто, ми знімаємо разом з пергаментом на решітку і даємо повністю охолонути. Потім тісто нарізати смужками по  5 см.
Для приготування крему:
Якщо малина у вас заморожена, як і моя, даємо їй повністю розтанути.



Кладемо ягоди в ковшик, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і протираємо через сито. У нижній мисці збирається малинове пюре.

Кісточки і трохи м'якоті, що залишились на ситі, не викидайте! Залийте їх склянкою окропу, перемішайте, дайте трохи охолонути, а потім процідіть. Додайте чайну ложку меду і ароматний малиновий напій готовий.

Шоколад порубати дрібно.
Вершки довести до кипіння і залити шматочки шоколаду.



Коли розмішали до однорідної гладкої маси, додаємо малинове пюре і м'яке вершкове масло і все гарненько потрібно перемішати.
Далі залишити шоколадну масу (прикрити поверхню харчовою плівкою) в холодильник на 60-90 хвилин.
Ось так виглядає шоколадно-малиновий мус після охолодження.
Далі  кремом намащувати смужки тіста і загортаємо рулетом, кожну смужку по черзі, щоб сформувати торт.
Для декору зверху використовуйте збиті вершки з цукром. Або за власним бажанням.


35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 2 Января 2017
# +1

Торт просто святкова мрія! Як гарно оформлен! Дуже люблю саме так формувати бисквітні торти (підгледіла колись у польському кулінарному журналі), бо з рулетами у мене не склалося

gutka 2 Января 2017
# +1

дякую, і я люблю так формувати тортики, це мега шоколадний тортик:

konfairy 2 Января 2017
# 0

Oksana_sadova 2 Января 2017
# 0

Красивий тортик

gutka 2 Января 2017
# 0

дякую 

richinna 2 Января 2017
# 0

красота і смакота! але самого цікавого немаєяк формувати торт!!! Я теж хочу навчитися і так формувати

gutka 3 Января 2017
# 0

наступного разу сфотографую)

konfairy 3 Января 2017
# +1

Иннуш, это торты из серии фаст-рецептов (как твои коржи на сковородке). И очень кстати, когда духовка капризничает и не пропекает нормально высокий бисквит. Ладно, не буду умничать, а  то отгребу за своё лентяйство. Ну, не получаются у меня нормальные фотки. Пусть Катя красиво и понятно всё выложит, у неё всё просто высший класс!

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Классный тортик! Мне тоже очень нравится такой способ сборки кондитерского изделия Особенно меня заинтересовал шоколадно-малиновый мусс: его же можно и в качестве порционного десерта в креманках приготовить

gutka 4 Января 2017
# +1

Дякую! Порційно викладаю з ягодами малини і збитими вершками:

 але, як кажуть, це вже інший рецепт)))

Zmeychka 4 Января 2017
# 0

Вот что-то похожее я и имела ввиду!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

антикризисные рецепты блюда на пасху блюдо из мяса булочки великдень ветчина видео рецепт видео рецепты видеорецепт випічка вирощування мікрозелені вторые блюда выпечка десерт детские блюда закуска закуски каша гречневая кекс кисіль конкурс креветки кулич на сметане куличи куриное суфле куриное филе куриные оладьи курица лаваш лимон лимонний кекс маш мультиварка мікрозелень несладкая выпечка оладьи паски пасха пасхальная выпечка пасхальная трапеза пасхальные блюда пасхальный кулич пасхальный кулич с изюмом и цукатами пасхальный стол пекинская капуста первые блюда печінка тріски пирог полдник постная выпечка похудение ппрецепт правильное питание проростки растрепки рецепт з фото рецепт українською с яблоком салат салат со шпротами салаты на каждый день скумбрия сладкая выпечка суп сырный суп с овощами твердый сыр фасоль чиа яблоки яблочный пирог

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014