Голубці з айвою

Автор: richinna 27 Декабря 2015
Голубці з айвою
Можна зомліти від аромату таких голубців!!!
Хочу поділитися рецептом голубців,які стали для мене знахідкою разом з новим помічником на моїй кухні))), так як я люблю голубці, але не люблю запах традиційних голубців,який надає їм капуста і т.д.
Спробуйте приготувати голубці по-новому з айвою і Ви очманієте від нового аромату і смаку голубців. Айва надає кислинку та аромат  голубцям,перебиваючи запах вареної капусти.
Дуже смачна і ароматна страва!

Потрібно:

  • Айва(домашня,запашна) 2-3 шт.
  • Фарш яловичина+свинина 600 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква(маленька) 1 шт.
  • Рис 8-10 ст. л.
  • Капуста 2 кг
  • Помідори перетерті свіжі(морожені) 2 ст. л.
  • Бульйон або вода 1 літр
  • Сіль,перець чорний мелений за смаком
Рис залити окропом та дати запаритися.
Листи капусти попарити 1-2 хвилини. 
Я в каструлю з окропом додаю сіль,1 ст.л. оцту та 1/6 ч.л. соди.

До м'ясного фаршу додати потерту на крупній тертушці цибулю і на тертушці з малесенькими вічками- моркву.
Посолити та поперчити фарш для голубців, все добре вимішати.
Додати до фаршу з овочами охолоджений  рис.
Вимішати фарш для голубців та додати ще спеції,якщо потрібно. Фарш має бути трішки пересоленим.
З'явився в мене новий помічник на кухні "пристрій для загортання долми і голубців". 
 

В інструкції до ДОЛМЕРА був рецепт, як приготувати долму і там була порада: "додайте кілька скибочок айви до долми, поклавши зверху, і це додасть страві відмінний смак і аромат"
Так як виноградного листя я не маю, виникла ідея приготувати голубці з айвою. 
Правда, я поклала не декілька скибочок, а декілька штук айви ,порізані на скибочки.
Ось такі голубці виходять за допомогою пристрою для голубців.  
Працюється на ньому швидко і легко,голубці виходять одного розміру на один-два укуси(в кого який укус))))), головне,щоб капуста була тонка, порізати капусту по розміру і не пеерборщити з начинкою, фаршу йде на один голубець 1  чайна ложка з верхом.
На дно каструлі мультиварки застелити декілька листів капусти.  
Складати в каструлю голубці. В мене вийшло біля 80 штук голубців. 
Можна перекласти айву між шарами голубців.
Я нарізала айву скибочками без серцевини. 
Домашня,ароматна айва, з айвою з супермаркету не рекомендую готувати.
Залити голубці бульйоном чи водою, нарівні з голубцями, додати пюре зі свіжих помідор. 
З готовим томатом мабуть буде інший смак. 

В мене заморожене помідорне пюре,тому я дала закипіти спочатку голубцям,щоб помідори розморозились. 
Можна обійтися і без помідор!
Виклала зверху на голубці айву.
Вкрила листом капусти(не обов'язково).
Включила програму в мультиварці "тушкування" 1 година.
Подавати голубці гарячими разом з айвою або без неї, я люблю з айвою. 

Коли відкриваєш кришку мультиварки...можна зомліти від аромату страви,голубців з айвою!



Смачного!
65

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 28 Декабря 2015
# 0

Обалдеть! Хотя я редко делаю классические голубцы (больше ленивые, даже супер ленивые, типа лазаньи), но айва у меня теперь замороженная есть (кстати, после твоей свинины с айвой). 

richinna 28 Декабря 2015
# 0

я скажу больше,что теперь я и ленивые буду делать с айвой, этот рецепт понравился всем моим домочадцам и все единогласно решили,что теперь голубцы будут только с айвой!

richinna 28 Декабря 2015
# 0

а вот морозить айву я не пробовала,она у меня до весны стоит,если сорванная. Как она после заморозки?

konfairy 29 Декабря 2015
# 0

Нормально, немного мягче, когда готовишь. Я теперь всё морожу (камера), даже огурцы летние, домашние для зимней окрошки.

Ксюша 28 Декабря 2015
# 0

Як цікаво !

richinna 28 Декабря 2015
# 0

snv71 5 Января 2016
# 0

уууууу какой рецептик, все как всегда, но с "изюминкой" айвой

richinna 7 Января 2016
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ананас бальзамічний соус бисквит блюдо из овсяных хлопьев братство тыквы булочки в мундирі вечеря випічка выпечка выпечка с какао гарбуз горячее блюдо гострий соус диета домашняя выпечка запечена скумбрія запеченная рыба заправка зелений соус как приготовить баранки как приготовить оладьи из овсяных хлопьев как приготовить печенье из овсяных хлопьев как приготовить салат канарський соус картопля картопля варена картопля печена каша квасоля кекс курица курка курка в маринаді куряча печінка куряче філе мультиварка намазанка несладкая выпечка обід овочі овсяные хлопья оладьи пармезан паста пекинской печенье с творогом печінка пиріг по-канарськи правильное питание просто рецепт з фото рецепт українською рогалики салат салат из пекинской капусты свинина селера сир скумбрія сніданок соус суп-пюре сіль тыква фасоль червоний соус шоколад яблука
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014