Квашена капуста
Вам знадобиться:
- 1 качан капусти вагою 3 кг
- 1 морквина
- 1 повна ст. ложка солі
Спосіб приготування:
- Капусту очистіть від ушкоджених листків, помийте и тонко нашаткуйте.
- Посоліть капусту, потім перемішайте її, щоб сіль рівномірно розподілилася, потім злегка помніть капусту, щоб вона трохи пустила сік. Не мніть капусту дуже довго або сильно, інакше вона може стати занадто м’якою.
- Моркву очистіть та натріть на тертці для корейської моркви, додайте до капусти.
- Покладіть капусту в будь-яку ємність, крім алюмінієвої, добряче утрамбуйте її, накрийте тарілкою або дубовим кружком и поставте зверху груз. Через деякий час капуста має виділити достатньо соку, щоб він повністю її покрив.
- Тримайте капусту при кімнатній температурі 3 дні. На другий та третій день або перемішайте капусту і знову покладіть гніт, або проколіть весь шар капусти до дна в декількох місцях, щоб випустити газ, що накопичився. Коли капустяний сік перестане пузиритися (через 3 дні), помістіть капусту в прохолодне місце.
Шеф-повар также рекомендует:
Комментарии
следить за комментариями