Маш - сімейство бобових, зерно з вигдяду схоже на сою, тільки меньше за розміром в два рази і зеленого кольору. Проростки маша набагато ніжніші на смак і не такі жорсткі, як соя.
І тільки корисна користь! Перед вживанням чи приготуванням проростки маша потрібно відварити 1-2 хвилини.
Потрібно:
- Маш 2
- Банка 1-л 1 шт.
- Чорна плівка або чорний пакет
- Вода
Маш я купую на ринку в людей кавказької національності 70 грн.за кг
Щоб отримати повну 1-літрову банку проростків машу, потрібно всього 2 ст.л. з верхомзерен , а це лише 3-4 грн. Та цією банкою можна нагодувати сім'ю :)
Для цього: Літрову банку заповити чорною плівкою. Зерно замочити в банці наніч.
Промити і добре злити воду, залишити проростати в теплому і темному місці, в лежачі банці під марлею, як інші злакові( пшениця, жито, гречка, сонях)
Кожен ранок і вечір промивати і відціжувати добре воду.
На фото проросткам 3 доби.
Через 4-5 днів, коли буде повна банка проростків, вони готові для приготування.
Рецепти з проросками будуть різноманітні, бо проростки за смаком нагадують дуже ніжну квасолю.
Проростки маша дістати з банки викласти в контейнер і промити. Частина лупини спливе на поверхню, злити. Те що залишиться, не страшно, то додаткова клітковина в страві :)
Промиті проростки скласти в харчовий контейнер та зберігати в холодильнику.
Періодично промиваючи, проростки можуть прожити в холодильнику до 10-ти днів.
Перед приготуванням страви, проростки маша потрібно відварити у воді 1-2 хвилини.
Їжте корисне!
Комментарии
следить за комментариями