Жива їжа: Маш (пророщування)

Автор: richinna 5 Апреля 2018
Жива їжа: Маш (пророщування)
Маш - сімейство бобових, зерно з вигдяду схоже на сою, тільки меньше за розміром в два рази і зеленого кольору. Проростки маша набагато ніжніші на смак і не такі жорсткі, як соя. 
І тільки корисна користь! Перед вживанням чи приготуванням проростки маша потрібно відварити 1-2 хвилини.

Потрібно:

  • Маш 2
  • Банка 1-л 1 шт.
  • Чорна плівка або чорний пакет
  • Вода
Маш я купую на ринку в людей кавказької національності 70 грн.за кг 
Щоб отримати повну 1-літрову банку проростків машу, потрібно всього 2 ст.л. з верхомзерен , а це лише 3-4 грн. Та цією банкою можна нагодувати сім'ю :)
Для цього: Літрову банку заповити чорною плівкою. Зерно замочити в банці наніч. 
Промити і добре злити воду, залишити проростати в теплому і темному місці, в лежачі банці під марлею, як інші злакові( пшениця, жито, гречка, сонях)
Кожен ранок і вечір промивати і відціжувати добре воду. 
На фото проросткам 3 доби.
Через 4-5 днів, коли буде повна банка проростків, вони готові для приготування. 

Рецепти з проросками будуть різноманітні, бо проростки за смаком нагадують дуже ніжну квасолю. 
Проростки маша дістати з банки викласти в контейнер і промити. Частина лупини спливе на поверхню, злити. Те що залишиться, не страшно, то додаткова клітковина в страві :)
Промиті проростки скласти в харчовий контейнер та зберігати в холодильнику. 
Періодично промиваючи, проростки можуть прожити в холодильнику до 10-ти днів.
Перед приготуванням страви, проростки маша потрібно відварити у воді 1-2 хвилини.

Їжте корисне! 
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014