Бульйон і його секрети

Автор: richinna 11.11.2019 20:50
Бульйон і його секрети
На перший погляд дуже проста страва, але має багато секретів, щоб бульйон був прозорим і  смачним, ловіть поради. Не дякуйте :)
Бульйони діляться на три види: білий, жовтий і червоний.
Білий бульйон- вариться з сирих овочів і сирого м'яса (риби, птиці)
Тобто все кладемо сирим в каструлю з холодною водою і починаємо варити.
Жовтий бульйон- вариться з сирим м'ясом ( рибою, птицею) і "підпаленими" овочами.
Тобто, перед тим, як закинути овочі в каструлю з водою, потрібно смажити їх на сухій сковороді до тих пір, поки не виділиться цукор і вони не підсмажаться.
Овочі не мають бути готовими, вони мають бути сирими, але з підпалком.

Червоний бульйон- вариться з підсмаженими овочами і м'ясом ( рибою, птицею)
Для того, щоб визначитися назавжди, який саме бульйон Вам смакує найкраще, потрібно зварити одразу в трьох каструлях всі види бульйонів з однаковими інгредієнтами.
Бульйон з птиці мені подобається саме червоний, навіть якщо Ви варите з "сучасної" курки чи індика, то завдяки підпалам бульйон набуває саме смаку домашньої птиці.
Варимо бульйон.
В холодну воду занурюємо м'ясо і овочі, лавровий лист, сіль, перець.
На середньому вогні доводимо до зняття піни, найкраще це робити ложкою, шумовка пропускає часточки і бульйон буде каламутний.
З овочів додайте 1/2 головку цибулі і 1/2 середньої моркви, на каструлю 3-4 літри.
Цього достатньо, щоб смак бульйону був м'ясним, а не овочевим.
Сіль додається спочатку для того, щоб витягнула всі соки з м'яса і збагатила бульйон м'ясним смаком.
Смачно в м'ясний бульйон додати ще шматочок селери і пастернаку.
А до бульйону з птиці - 1 см кореню імбиру.
Як тільки зняли піну, бульйон потрібно варити на самому найменшому вогні.
І найголовніше НЕ НАКРИВАТИ КРИШКОЮ!!! НІКОЛИ!!!
Якщо накрити чи прикрити кришкою, почне збиратися конденсат і зтікати в бульйон, тоді бульйон замилиться і стане мутним.
Теж саме і відноситься до холодцю, хочете прозорості запам'ятайте два секрети: найменший вогонь і не накривати кришкою.
Лапшу для бульйону потрібно варити окремо у воді і промити. Розкласти по тарілкам, а тоді залити гарячим бульйоном. 
Можна ще додати в тарілку маленьку мариновану помідорку, тоді бульйон стане ще цікавішим. 
Смачного! 
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 11.11.2019 21:32
# 0

Спасибо. Очень познавательно.

richinna 12.11.2019 15:42
# 0

На здоровье! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

sango food the patrick's channel бастурма бисквит быстрая закуска быстрый десерт быстрый рецепт быстрый салат видео рецепт видео-рецепт видеорецепт вкусный салат выпечка вяленое мясо десерт десерт без выпечки десерт на новый год еда закуска закуски здоровая еда как приготовить салат кекс классический бисквит константин патрик котлеты крем для капкейков крем для торта крем на итальянской меренге кулинария куриное филе мясо на праздничный стол новогодний рецепт новогодний салат новый год новый салат песочное печенье печенье пирог постные блюда постные рецепты похаваем пп рецепты праздничный салат простой рецепт простой рецепт торта рецепт рецепт десерта рецепт салата рецепт чизкейка рецепты из курицы рецепты салатов салат салат в новом амплуа салат за 5 минут салат на новогодний стол салат на новый год салат с грибами салат с крабовыми палочками салат с пекинской капустой салат с черносливом сливочный крем слоеный салат торт торт без выпечки ужин чизкейк чизкейк без выпечки шоколадный десерт
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014