Варшавський яблучник

Автор: Oksana_sadova 23 Октября 2016
Варшавський яблучник
Цей пляцок не перекладається, а печеться одним коржем. Виходить дуже смачний та сочний, для любителів яблук та кокосової стружки.

Інгредієнти для тіста:

  • масло 180 г.
  • олія 2 ст. л.
  • цукор 200 г.
  • жовтки 7 шт.
  • білки 3 шт.
  • борошно 1,5 склянки
  • манка 2 ст. л.
  • розпушувач для тіста 2 ч.л.
  • какао 1 ст. л.
  • крохмаль 1 ст. л.

Інгредієнти для кокосового прошарку:

  • білки 4 шт.
  • лимонна кислота 1 щіпка
  • кокосова стружка 200 г.
  • цукор 0,5 стакан(-a, -ов)

Яблучний прошарок:

  • яблука 1 кг.

Помадка:

  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Какао 3 ст. л.
Вершкове масло з додаванням цукру збиваємо міксером  до повітряного стану та додаємо по одному жовтку продовжуючи збивати.
Коли суміш стане гладкою і однорідною, додаємо до неї олію,
борошно, просіяне з розпушувачем, манку  і добре перемішуємо.
Наприкінці в тісто додаємо збиті білки і
перемішуємо ложкою до однорідної маси. Ділимо тісто на дві рівні частини.
В одну частину додаємо какао,
в іншу - крохмаль. Кожну частину добре перемішуємо.
Готуємо кокосовий прошарок:
Білки з лимонною кислотою і цукром збиваємо до стоячих піків,
додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
Форму (27х18см) викладаємо пекарським папером. На низ даємо темне тісто,
 на нього кокосовий прошарок,
по ньому акуратно розподіляємо яблука ( Для яблучного прошарку: яблука натираємо на терці і відтискаємо з них сік, але не увесь) і
зверху дуже акуратно викладаємо світле тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо яблучник і зменшуємо температуру до 170-160 градусів, випікаємо на опції (верх+низ) 50-60 хвилин.

Пляцок вийняти з духовки, дати охолонути,за цей час зварити помадку на водяній  бані:

1) Сметану розтопити з цукром на водяній бані.

2) Додати какао та  добре вимішати.

3) Знову поставити на водяну баню, додати масло.

4) Постійно помішуючи масу довести до повного розчинення.

Даємо буквально 2 -3 хвилин постояти і ще гарячою заливаємо охолоджений  пиріг.

Смачного!
Пиріг готувала на конкурс від ТМ "Жменька".
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 23 Октября 2016
# +1

Oksana_sadova 23 Октября 2016
# 0

Ксюша 24 Октября 2016
# +1

Оксанка, я розділила всі інгрідієнти по блоком, переглянь уважно, чи я не чого не пропустила?
І ще, будь-ласкава, пропиши як варити шоколадну помадку, або дай посилання де цей процес вже описан, дякую 

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

richinna 23 Октября 2016
# +1

Яка смакота

Oksana_sadova 23 Октября 2016
# 0

Дякую ІннаЦе дійсно дуже смачне поєднання і великий плюс,що печеться одним коржем

Zmeychka 24 Октября 2016
# +1

Для ценителей яблочных пирогов и кокосика — идеальный вариант!

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

konfairy 27 Октября 2016
# +1

Дуже смачно! А якщо замінити кокос горішками (мої не дуже його люблять, на жаль)?

Oksana_sadova 27 Октября 2016
# 0

Думаю,що можна спробувати,але це вже буде зовсім другий смак В мене до речі батько не любить кокосової стружки, а цей пляцок  їв із задоволенням

konfairy 27 Октября 2016
# +1

Ну, тоді спробую — може, у пляцку кокос не знайдуть

Oksana_sadova 27 Октября 2016
# 0

можна його менше дати, я от останній раз його робила то дала 120 г , смак не змінився і добре тримався пляцок

konfairy 27 Октября 2016
# +1

Мені дуже подобається кокосовий смак, тому спробую не відступати від рецепта, а там подивимось. Ну, якщо ніхто не захоче, то з'їмо з подругами на Хеловін (прощавай, дієта).

Oksana_sadova 27 Октября 2016
# 0

Мені також дуже подобається випічка  і цукерки з кокосовим смаком

Oksana_sadova 7 Апреля 2018
# +1

На свята спекла 

Ксюша 9 Апреля 2018
# 0

Яка ж смакота!!! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014