Журек- польський суп

Автор: richinna 10 Августа 2018
Журек- польський суп
З кожної країни, де я буваю, я привожу кулінарну страву. І цього разу Журек - традиційна польська зупа, яка готується на житній заквасці.
Подають білий суп зазвичай в хлібі, як у нас борщ, а схожий журек своєю кислинкою і м'ясо-копченим смаком на солянку. 

Потрібно на 1,5-2л каструлю:

  • Ковбаски сирі 250
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4
  • Цибуля 2
  • Копчена грудинка (баки) 150
  • Часник, майоран, сіль
  • Варене яйце,сметана, петрушка,хрін
В каструлю з водою покладіть сирі ковбаски, одну очищену моркву і неочищену цибулю, лаврове листя і перці горошком. Зваріть ковбаски в бульйоні до готовності 30-40 хвилин. 
І чому потрібні саме сирі ковбаски, бо в журеку має бути тільки "біла ковбаса"! Тобто сира м'ясна ковбаска, яка звариться і стане біла. Я брала ковбаски для грилю.
Варила бульйон тільки на ковбасках, бо у мене була тільки одна морквина і цибулина, які пішли на зажарку))) 
Дістати відварені ковбаски з бульйону і залишити, щоб трохи охолонули. В бульйон додати порізану кубиком картоплю і варити на повільному вогні. Якщо бульйон варився ще з морквою, цибулею і спеціями, їх потрібно теж дістати і викинути.

Цибулю і моркву порізати кубиком. З грудинкою зробити те саме. 
Я обираю копчені баки, вони більш жирніші і не потрібно більше ніякого жиру для зажарки, та ріжу тоненькими смужками.
В сковороду викласти копчені баки і увімкнути вогонь. Коли зтопиться жир наполовину додати моркву і цибулю, смажити до готовності помішуючи. В кінці додати два зубчики подрібненого часнику і майоран, перемішати і одразу вимкнути.
Ковбаски порізати кубиком, додати до бульйону з картоплею.
Також до каструлі викласти зажарку зі сковороди. Посолити і чуть поперчити.
Варити 5 хвилин.
В кінці додати житню закваску і варити ще 2-3 хвилини. 
Можна приготувати закваску вдома: 
600 мл окропу,
1/2 склянки житнього борошна, 
1 кусок житнього хліба, 
1 зубчик часнику. 
В стерелізовану посуду влити окріп і додати поступово борошно помішуючи. Зверху покласти хліб і зубчик роздавленого часнику. Прикрити і дати бродити в теплому місці 3-5 днів. Процідити і додати до журека.
Подають журек зі сметаною, вареним яйцем (1/2 вареного яйця на порцію), зеленою петрушкою чи кропом(за смаком) і свіжим тертим білим хріном. 
Рекомендую спробувати, це дуже смачно! 
Смачного!
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014