Шоколадний пиріг

Автор: Oksana_sadova 22 Сентября 2016
Шоколадний пиріг
Цей рецепт — один з тих випадків, коли зі скромного набору продуктів виходить надзвичайно смачний результат — шоколадний, ароматний і пряний пиріг.
Червоний перець у складі пирога не робить його гострим, а просто додає дуже цікавий смак. Якщо ви готуєте для дітей або не хочете його, червоний перець можна не використовувати. Тоді вийде просто смачний шоколадний пиріг.

Ингредиенты

  • борошно пшеничне 200 г
  • цукор 200 г
  • какао 65 г
  • перець червоний мелений 0.2 ч.л.
  • сіль 0.2 ч
  • вода 240 мл
  • олія (60 мл для тіста + 1ч.л. для глазурі)
  • яблучний оцет 1 ст. л.
  • шоколад чорний 100 г
  • сода харчова 1 ч.л.
Спочатку розігрійте духовку до 175℃. Змастіть круглу роз'ємну форму 20 см олією і дно закрийте папером для випічки, теж трохи змастіть олією.
Потім необхідно просіяти борошно і какао в миску.
Туди ж додаємо всі сухі інгредієнти: цукор, сіль, соду і перець.
Всі сухі інгредієнти потрібно перемішати. Окремо потрібно відміряти і перемішати рідкі інгредієнти: воду, олію і оцет.
Додаємо рідкі інгредієнти до сухих і акуратно перемішуємо. До гладкості вимішувати не потрібно. Тісто буде трохи неоднорідним.
Викладаємо тісто для пирога в форму і розрівнюємо ложкою або лопаткою.
Випікаємо пиріг при 175℃ протягом 35-40 хвилин до «сухої зубочистки».Поки пиріг остигає, можна приготувати глазур: шоколад розламуємо на шматочки, додаємо ложку рослинної олії для блиску і розтоплюємо на плиті, помішуючи. Як тільки в шоколаді залишиться пара невеликих шматочків, знімаємо з вогню і продовжуємо розмішувати шоколад, шматочки розчиняться.
Поливаємо пиріг глазур'ю. Її вистачить, щоб прикрасити верх пирога. Якщо ви хочете повністю залити глазур'ю пиріг (і верх, і боки), візьміть подвійну кількість продуктів для глазурі.
Смачного!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 22 Сентября 2016
# 0

О, це щось нове і цікаве — шоколадний торт з червоний перцем! Колись подруга пригощала бізе або меренгами, в які помилково добавила мелений білий перець — це була бомба: -D! Но дуже вкусно з кавою! Але повторити цей шедевр вона потім не змогла! А в мене бізе не дуже виходить. Забираю рецепт в КК, спробую через місяц: гості приїдуть — буде чим здивувати!

Oksana_sadova 22 Сентября 2016
# 0

ДякуюВ мене є ще рецепт з чорним меленим перцем, це крем для перемазування вафель, дуже цікавий смак виходить,дороблю покрокові фото виставлю його

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014