Пляцок з вишнями та маком

Автор: Oksana_sadova 12 Сентября 2016
Пляцок з вишнями та маком
Цей пляцок - це смачне поєднання вишень, маку і горіхів.

Тісто

  • розпушувач тіста 2 ст. л.
  • сметана 3 ст. л.
  • цукор 230 г
  • масло вершкове 250 г.
  • жовтки яєчні 4 шт
  • борошно 480 г.

Макова маса

  • Мак 200 г.
  • Масло вершкове 20 г.
  • Цукор 100 г.
  • Яйца 1 шт.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста 1 ст. л.

Крем

  • масло вершкове 400 г.
  • пудинг 1 шт.
  • молоко 300 мл.
  • пудра цукрова 300 г.
  • вишня 500 г.
  • горіхи 1 стакан(-a, -ов)
Цукор перетріть з маслом, поступово додайте жовтки і сметану. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте до маси і замісіть м’яке тісто. Розділіть тісто на три частини. Усього буде два коржі.

Перший корж. У першу частину тіста додайте 3 ст.л. какао, покладіть в поліетилен і поставте в холодильник. Другу частину розкладіть тонким шаром на бритванку і викладіть на неї макову масу. Зверху натріть чорне тісто з холодильника. Випікайте корж при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 25-30хв).
Другий корж. Третю частину тіста викладіть тонким шаром у форму, зверху покладіть вишні і горіхи. Збийте піну з 4 білків і 1 скл. цукру, покладіть на вишні і теж випечіть.
Коржі охолодіть і перемажте кремом.

Макова маса. Мак попередньо запарте, додайте цукор, жовток, м’яке масло, збитий білок і борошно з розпушувачем. Усе добре вимішайте.

Крем. Пудинг, розрахований на 500 мл молока, зваріть на 300 мл молока за інструкцією, охолодити (під час охолодження не мішайте, бо візьметься грудками).

Масло кімнатної температури збийте, тоді поступово введіть цукрову пудру. Продовжуючи збивати, по ложці додавайте охолоджений до кімнатної температури пудинг. Можна додати ще ложку коньяку чи ромової есенції (за бажанням).

Смачного!



Дуже часто, коли печу такі пляцки, беру готову макову начинку, додаю туди просто 2 збиті яйця і перемішую.

35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 12 Сентября 2016
# 0

О! Це той самий, львівський?

Oksana_sadova 13 Сентября 2016
# 0

Один із них В мене є багато всяких смачнющих пляцків, але не маю покрокових фото, буду доробляти і виставляти рецепти, якщо буде цікаво

Oksana_sadova 7 Января 21:04
# +1

Його теж пекла на свята, то додам ще декілька покрокових фото:

Oksana_sadova 7 Января 21:04
# +1

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ананас бальзамічний соус бисквит блюдо из овсяных хлопьев братство тыквы булочки в мундирі вечеря випічка выпечка выпечка с какао гарбуз горячее блюдо гострий соус диета домашняя выпечка запечена скумбрія запеченная рыба заправка зелений соус как приготовить баранки как приготовить оладьи из овсяных хлопьев как приготовить печенье из овсяных хлопьев как приготовить салат канарський соус картопля картопля варена картопля печена каша квасоля кекс курица курка курка в маринаді куряча печінка куряче філе мультиварка намазанка несладкая выпечка обід овочі овсяные хлопья оладьи пармезан паста пекинской печенье с творогом печінка пиріг по-канарськи правильное питание просто рецепт з фото рецепт українською рогалики салат салат из пекинской капусты свинина селера сир скумбрія сніданок соус суп-пюре сіль тыква фасоль червоний соус шоколад яблука
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014