Пляцок "Маковичок"

Автор: richinna 20 Апреля 2016
Пляцок \
Дуже маковий пиріг!!! 
Пляцок "Маковичок"-ароматний і смачний, смакує теплим і холодним, особливо смачно з молоком і для любителів маку. 
Також спробуйте запашну макову "Завитуху".

Потрібно:

  • Мак (сухий) 1 скл.
  • Вода 1 скл.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор 1 скл.
  • Масло вершкове 100 г
  • Сметана 100 г
  • Борошно 1 скл.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Ванилін,сіль по 1 дрібці
Склянку маку залити склянкою води, варити на повільному вогні 3-4 хвилини,закрити кришкою та дати настоятися до повного остигання,щоб мак увібрав у себе всю воду. 

Цукор збити з курячими яйцями і м'яким (кімнатної температури) вершковим маслом. 
Додати сметану,сіль,ванілін, борошно та розпушувач

Все добре збити міксером.
Додати до тіста запарений мак.
Добре вимішати тісто з маком.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, вилити тісто та випікати до "сухого сірника"
Я випікаю маковичок в формі діаметром 17 см, в хлібопічці 1 годину на програмі "випічка"
Маковий пляцок має вологу структуру, але дуже смачний і ароматний. 







Смачного!

40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 21 Апреля 2016
# +1

Так, він дуже смачний і такий високий

Я ще іноді кремом перемазую.

http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/makovnik-7391.html#.VxgAHnGLTIU

richinna 21 Апреля 2016
# 0

в моєму ОСОБИСТОМУ рецепті "маковичка", інша технологія приготування і в тісті є сметана,яка робить пиріг більш вологим і дуже смачним!... і змащувати кремом...не так щоб було зайвим, а  дуже калорійно))) просто пляцок з"їдається в мить ще гарячим Хіба від них приховаєш?як аромат по хаті такий,що навіть кицька від хлібопічки не відходить,пока він випікається

Rina 21 Апреля 2016
# 0

Я додала посилання, бо готую схожий) Звичайно ж я бачу різницю.

Треба спробувати з сметаною в тісті

richinna 21 Апреля 2016
# +1

Я дуже полюбила це тісто зі сметаною і маслом,воно чомусь дуже смачне і ароматне обов"язково спробуйте!

Ксюша 21 Апреля 2016
# 0

Надо попробовать 

whisper 24 Апреля 2016
# 0

Приготовила сегодня пирожок по Вашему рецепту) Как раз думала-гадала, куда пристроить мак, а с дрожжевым тестом пока почему-то не рискую работать))

В общем, пляцок — объедение!!! Очень интересная текстура получилось  - слегка влажноватая, рассыпчастая, но в то же время очень мягкая и нежная! Мы с мужем в восторге, за чаем умяли добрую половину пирога)))) Большое Вам спасибо за такой удачный рецепт!

richinna 24 Апреля 2016
# 0

Спасибо большое, и Вам, за отзыв и доверие! Кушайте на здоровье! У нас один пирог на троих, с молоком, уминается за один присест

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ананас бальзамічний соус бисквит блюдо из овсяных хлопьев братство тыквы булочки в мундирі вечеря випічка выпечка выпечка с какао гарбуз горячее блюдо гострий соус диета домашняя выпечка запечена скумбрія запеченная рыба заправка зелений соус как приготовить баранки как приготовить оладьи из овсяных хлопьев как приготовить печенье из овсяных хлопьев как приготовить салат канарський соус картопля картопля варена картопля печена каша квасоля кекс курица курка курка в маринаді куряча печінка куряче філе мультиварка намазанка несладкая выпечка обід овочі овсяные хлопья оладьи пармезан паста пекинской печенье с творогом печінка пиріг по-канарськи правильное питание просто рецепт з фото рецепт українською рогалики салат салат из пекинской капусты свинина селера сир скумбрія сніданок соус суп-пюре сіль тыква фасоль червоний соус шоколад яблука

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014