Пляцок "Маковичок"

Автор: richinna 20 Апреля 2016
Пляцок \
Дуже маковий пиріг!!! 
Пляцок "Маковичок"-ароматний і смачний, смакує теплим і холодним, особливо смачно з молоком і для любителів маку. 
Також спробуйте запашну макову "Завитуху".

Потрібно:

  • Мак (сухий) 1 скл.
  • Вода 1 скл.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор 1 скл.
  • Масло вершкове 100 г
  • Сметана 100 г
  • Борошно 1 скл.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Ванилін,сіль по 1 дрібці
Склянку маку залити склянкою води, варити на повільному вогні 3-4 хвилини,закрити кришкою та дати настоятися до повного остигання,щоб мак увібрав у себе всю воду. 

Цукор збити з курячими яйцями і м'яким (кімнатної температури) вершковим маслом. 
Додати сметану,сіль,ванілін, борошно та розпушувач

Все добре збити міксером.
Додати до тіста запарений мак.
Добре вимішати тісто з маком.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, вилити тісто та випікати до "сухого сірника"
Я випікаю маковичок в формі діаметром 17 см, в хлібопічці 1 годину на програмі "випічка"
Маковий пляцок має вологу структуру, але дуже смачний і ароматний. 







Смачного!

40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 21 Апреля 2016
# +1

Так, він дуже смачний і такий високий

Я ще іноді кремом перемазую.

http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/makovnik-7391.html#.VxgAHnGLTIU

richinna 21 Апреля 2016
# 0

в моєму ОСОБИСТОМУ рецепті "маковичка", інша технологія приготування і в тісті є сметана,яка робить пиріг більш вологим і дуже смачним!... і змащувати кремом...не так щоб було зайвим, а  дуже калорійно))) просто пляцок з"їдається в мить ще гарячим Хіба від них приховаєш?як аромат по хаті такий,що навіть кицька від хлібопічки не відходить,пока він випікається

Rina 21 Апреля 2016
# 0

Я додала посилання, бо готую схожий) Звичайно ж я бачу різницю.

Треба спробувати з сметаною в тісті

richinna 21 Апреля 2016
# +1

Я дуже полюбила це тісто зі сметаною і маслом,воно чомусь дуже смачне і ароматне обов"язково спробуйте!

Ксюша 21 Апреля 2016
# 0

Надо попробовать 

whisper 24 Апреля 2016
# 0

Приготовила сегодня пирожок по Вашему рецепту) Как раз думала-гадала, куда пристроить мак, а с дрожжевым тестом пока почему-то не рискую работать))

В общем, пляцок — объедение!!! Очень интересная текстура получилось  - слегка влажноватая, рассыпчастая, но в то же время очень мягкая и нежная! Мы с мужем в восторге, за чаем умяли добрую половину пирога)))) Большое Вам спасибо за такой удачный рецепт!

richinna 24 Апреля 2016
# 0

Спасибо большое, и Вам, за отзыв и доверие! Кушайте на здоровье! У нас один пирог на троих, с молоком, уминается за один присест

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы блюдо из кабачков быстрое блюдо быстрые пирожки выпечка выпечка без теста египетська кухня еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запіканка зелені помідори кабачки как приготовить как приготовить запеканку как приготовить соус из слив капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки креветки курица лавш лайм ленивые пирожки макароны морква овочі отбивные паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки пирожки из хлеба простой рецепт рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт запеканки из кабачков рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали сніданок сосиски соус соус к мясу соус к рыбе сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин хлебные пирожки черрі чеснок швидко

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014