Львівський сирник

Автор: gutka 30 Августа 2015
Львівський сирник

Сирники для Львова - особливий продукт. Кожна господиня готує сирник по-своєму, рецептів  є безліч – на тісті та без нього, з сухофруктами або маком,  з поливками та без..... Сьогодні пропоную рецепт класичного сирника з родзинками та цедрою – такий, що пахне на весь дім, створюючи атмосферу домашнього затишку, якої більше не зустрінеш в жодному іншому місці. Вранці смакує з горнятком запашної кави Запрошую на сирник, поснідаємо разом?

Ингредиенты

  • сир домашній 500 г.
  • яйця 4 шт.
  • цукор 120-150 г.
  • крохмаль 2 ст. л.
  • масло вершкове 100 г.
  • цедра одного лимона
  • пригорща родзинок
  • крім того:
  • шоколад темний 100 г
  • вершки 3 ст. л.
  • манка і масло для форми

Підготувати форму для випічки: змазати маслом дно й боки форми і притрусити манкою.

Яйця збити з цукром до однорідного стану.
Сир пропустити через м'ясорубку.
У великій мисці з'єднати сир, масло (кімнатної температури), родзинки, цедру і крохмаль (у мене кукурудзяний).
Додати збиті яйця з цукром до сирної маси .
Вилити у форму сирну масу і випікати в розігрітій до 180-190 градусів духовці 50 хвилин.  
Я зробила в сирній масі невелике заглиблення, куди виклала готову макову начинку.
Якщо сирник почне завчасно темніти, прикрити його фольгою і продовжити випікати.
Готовий сирник дістати з духовки, дати йому охолонути у формі
Потім сирник витягти з форми, акуратно перевернувши на дошку або велику тарілку.
Готовий, сирник, що вистиг, покрити гарячою шоколадною помадкою, акуратно розподіливши по поверхні і з боків, розрівняти лопаткою. 
Приготування помадки: поєднати в каструльці шматочки шоколаду та вершки і залишити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Можна приготувати помадку за своїм улюбленим рецептом.
За бажанням сирник можна декорувати ягодами.
Поставити сирник в холод мінімум на 4-5 годин, а краще на ніч.
Смачного Вам!
86

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 30 Августа 2015
# +1

Гарний якій! Підходить для тих, кому не можна борошно! Для тех, кто не дружит с мукой! Спасибо, очень ценный рецепт!

gutka 30 Августа 2015
# 0

дякую, буду рада якщо рецептик пригодиться))))

richinna 30 Августа 2015
# +1

Прекрасний сирник! 

gutka 30 Августа 2015
# 0

дякую)

julinka 30 Августа 2015
# +1

обалденно и вкусно!

gutka 31 Августа 2015
# 0

дякую)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

авокадо безе блда из свинины блюда из куриного филе блюда из курицы блюда из творога быстрый десерт быстрый кекс вафли видео рецепт выпечка выпечка сладкая гранатовый браслет десерт диетические блюда диетический салат диетический ужин завтрак закуска закуски запеканка запечнная свинина к праздничному столу как приготовить салат как приготовить утку кекс кекс в кружке кекс в микроволновке кекс в чашке кекс с мороженным кексы куриная грудка в мультиварке куриная печень куриное филе рецепты курица малина мясной салат новий рік новогодние десерты новогодний рецепт новогодний салат новогодний стол новый год обед омлет печенье пп правильное питание праздничное праздничное меню праздничный стол простой салат рецепт з фото рецепт омлета рецепт українською рождество рыба салат салат без майонеза салат с курицей свинина свято сир торт торт трюфель евы очень вкусный ужин утка с апельсинами шампиньоны шоколадный кекс язик

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014