Кукурудза варена (поради)

Автор: richinna 1 Августа 2016
Кукурудза варена (поради)
Згадую,колись в дитинстві я не могла дочекатися того моменту, коли ж вже накінець-то звариться та кукурудза))) Я не знаю,чи її дійсно так довго варили, чи то мені так здавалося... Для тих, хто не варив ніколи кукурудзу чи не знає,як це швидко та правильно зробити, ділюся порадами. 
 У вареній кукурудзі багато вітамінів (групи В, С, D, К, РР), в її складі містяться магній, мідь, калій, залізо, фосфор, глютамінова кислота та інші корисні речовини.
В першу чергу, кукурудза має бути молодою і бажанно цукрових сортів,зерна повинні бути злегка м'якими, але пружними, однакового розміру і розташовані щільно один до одного. Також визначити молоді качани допоможуть, перш за все, яскраво-зелені листочки і трохи вологі прохолодні «вусики». 

Кукурудзу краще купувати з верхнім листям,воно має бути рівним,не покрученим та гарним на вигляд, негарне листя або відсутність говорить про те,що бистріше за все кукурудза обробляляся пестицидами.
Також можна провести нескладний тест на стиглість: біля самої основи натискаємо нігтем на одне і з зерняток: якщо воно виявилося м'яким і виступив сік, значить-це молода  "молочна" кукурудза.
Я купувала кукурудзу в знайомої,вже без листя і вона запевняла,що кукурудза нічим не оброблена...але якщо Ви маєте сумнів,то краще замочити цукрову кукурудзу у холодній воді на одну годину! Я так і роблю.
Злити воду з кукурудзи, залити свіжою водою та поставити кукурудзу на великий вогонь. 
Каструля для варіння кукурудзи повинна бути досить широкою і глибокою, щоб не довелося ламати початки, і товстостінною. Також підійде казан або чавунець, який можна закрити кришкою. 
Якщо Ви впевнені у якості кукурудзи, тоді на дно каструлі укладаємо кукурудзяне листя, а на нього викладаємо очищені качани. Зверху початки кукурудзи також закриваємо листям і додаємо «вусики», які зроблять кукурудзу солодкої і апетитною.
А тепер саме головне!!! 
1) Ні в якому разі не солити воду, в якій вариться кукурудза!

2) Як тільки кукурудза закипить, потрібно вогонь зробити повільним,а ле при цьому кукурудза має постійно кипіти і повністю бути покритою водою. 

3) Варити кукурудзу потрібно 15 хвилин з моменту закіпання, максимум 30 хвилин. 
Чим довше вариться кукурудза, тим твердіша і сухіша вона стає!!! Спробувати можна відщипуючи виделкою по зернятку
Подавати варену кукурудзу потрібно одразу з пилу-жару. 
Не потрібно зливати гарячу воду з каструлі, в якій знаходиться варена кукурудзу, а краще витягувати по одній,дати стекти воді та подавати. Залишки кукурудзи краще залишити у гарячій воді.
Солити потрібно варену кукурудзу гарячою перед вживанням.  
Також можна запекти  смачну кукурудзу з маслом у фользі, чи з базиліком і лимонним солодким маслом. 


Смачного!
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 1 Августа 2016
# 0

Я теж так люблю з дитинства ховати кукурузу у листочки при варці ! Вона так ароматніша

Ксюша 1 Августа 2016
# 0

У дитинстві ії дійсно довго варили! Я пам'ятаю бабусині поради, що кукурудза має варитися 2 години

richinna 1 Августа 2016
# 0

Якщо кукуруза вже не молода,а тверда і несоковита, борошняних чи кормових сортів її потрібно варити 2-3 години

richinna 1 Августа 2016
# 0

так,якщо ця кукурудза з свого городу чи сусідського без хімікатів

konfairy 2 Августа 2016
# 0

А мы когда-то на работе в электрочайнике варили. Мы её "брали" на поле возле завода (поле учебное, СПТУ). Она была точно без химикатов, но кормовая, не сладкая, хотя на работе всё вкусно. Я тоже варю в "одежде", но  в соленой воде и в скороварке (всем побыстрее хочется, потом кочанчики горячие  в руках танцуют). А в детстве мне ее маслицем сливочным мазали... Всё, Иннущ, попробую сварить  по-твоему.

richinna 2 Августа 2016
# 0

Женечка, в соленой воде кукуруза отдает всю свою сочность и становится твердой! Попробуй сварить без соли, в крайнем случае можно посолить воду за 1-2 мин.до конца варки)))

Ксюша 3 Августа 2016
# 0

Чай в чайнике и мы с Инной варили , но вот кукурузу, это конечно круто 

richinna 6 Августа 2016
# 0

konfairy 7 Августа 2017
# 0

Иннушик, дорогая, спасибо тебе огромное за твои советы!!! 20 минут и ароматная кукурузка готова! Мама не поверила, ножом проверяла. Ура-а, получилось! Спасибо!

richinna 8 Августа 2017
# 0

На здоровье,Женёк! Всегда рада!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014