Сирна лазанья

Автор: richinna 1 Февраля 2017
Сирна лазанья
Сирну лазанью люблю готувати, тому що:
вона просто і легко готується, дуже швидко збирається, меньш калорійна і листи для лазаньї не потрібно варити перед запіканням. 
Також іі можна готувати з різних сирів, які є в холодильнику...твердих,м'яких,розсольних, кисломолочних і т.д. 
Також можна поексперементувати зі спеціями. 

Потрібно:

  • Сир кисломолочний(творог) 500 г
  • Яйце куряче 1-2 шт.
  • Мускатний горіх,тім'ян 1/2 ч.л.
  • Молоко свіже 100-200 мл
  • Сіль за смаком
  • Листи для лазаньї (сухі) 6 шт.
  • Сир сулугуні 200 г
Кисломолочний сир змішати з яйцями, мускатним горіхом, тім'яном та сіллю. 
Додати молоко(можна замінити вершками 10%) та розмішати. 
Сиркова маса має бути рідкуватою, щоб вистачило вологи для приготування пасти. 
В форму (у мене з фольги змащена вершковим маслом) для запікання лазаньї викласти сухий лист (не варений), але який  перед викладанням у форму потрібно занурити на секунду в холодну воду або змочити пензликом з обох боків.
Викласти п'яту частину сиркової маси.
Натерти зверху сир сулугуні або розсольну моцарелу,чи інший сир,який добре плавиться. 
Чим більшим буде мікс сирів,тим смачнішою буде сирна лазанья.  Навіть сир з пліснявою зробить лазанью неповторною.
Зверху викласти змочений водою лист пасти. 
І так чергуючи шарами до самого верху.
Верхній лист змочений у воді посипати тертим сиром. 
Можна також завершити останій шар із сирковою масою та твердим сиром.
Накрити форму зверху фольгою (змащеною маслом) так,щоб пар не виходив і верхній лист не підсох. 
Випікати в духовці при 180 град. 45 хвилин, зняти фольгу і запекти до бажанної сирної скоринки.
Подавати сирну лазанью гарячою розрізавши на порції.
Ось така вийшла смачнюча сирна лазанья з сухих листів пасти для лазаньї. 


Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 1 Февраля 2017
# 0

Суперленивые вареники! Вкусняшка!

richinna 1 Февраля 2017
# 0

Супервкусный ленивый вареник

konfairy 1 Февраля 2017
# 0

gutka 2 Февраля 2017
# 0

А я купую пасту для лазані італійського виробництва, на упаковці обов'язково читаю і обираю ту пасту, яку попередньо не потрібно відварювати.

richinna 2 Февраля 2017
# 0

у мене теж італійська на жовтках... а ще би знати як воно має писати, щоб не варити йду в гуглі переведу, нову пачку купила

richinna 2 Февраля 2017
# 0

та ну йогоКатя, можеш показати, як виглядає упаковка від тої пасти,яку не потрібно варити?

Oksana_sadova 5 Февраля 2017
# 0

Я от таку останній раз брала і не варила:

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014