Картопля по-верховинськи

Автор: richinna 28 Сентября 2017
Картопля по-верховинськи
Картопля запечена зі шкварками, здобрена зеленню з часником та зимовою гуцульською бринзою (бриндзя по-гуцульськи).

Потрібно:

  • Картопля 1-1,2 кг
  • Сало (або солонина) 120 г
  • Сіль,перець за смаком
  • Зелень (кріп або петрушка) 1 в'язочка
  • Часник 5-7 зубч.
  • Бринза (перетерта гуцульська) 120 г
Готується така картопля в баняку, в печі на дровах. В міських умовах готуємо в мультиварці.))) 
Картоплю приблизно однакового розміру почистити,викласти з крупно порізаним салом в каструлю мультиварки та включити програму випічка.
Декілька раз перемішати картоплю з салом.
В кінці приготування посолити та поперчити.
Зелень подрібнити з часником.
Викласти картоплю з шкварками на глиняну миску, присипати зимовою гуцульською бринзою. 
Зимова гуцульська бринза - це перетерта кускова бринза з сіллю (8% солі від загальної маси бринзи)
Посипати картоплю з шкварками та бринзою зеленню з часником.  Подавати бажано з гуслянкою (гуцульський йогурт). 

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 28 Сентября 2017
# 0

Мммм....дуже апетитно 

richinna 29 Сентября 2017
# 0

Дякую, Катруся! 

Виктор-иЯ 28 Сентября 2017
# +1

Обожнюю нашу гуцульську іжу   Цe така насолода смаками та запахами ......   А якщо щe й дeсь під ялиночкою та з самогоночкою ..... мммммм  

konfairy 29 Сентября 2017
# 0

О-о, ще й під ялиночкою...! Зрозуміло, все це треба пробувати на полонині! Бо це 100%  аутентична страва!  Іннуш, класна заміна баняка мультиваркою! Не знаю, хто такий цей баняк, але в мульті все виходить майже як з печі. Піду розморожувати сало....

Rina 30 Сентября 2017
# 0

Баняк — це така чавунна каструля)

richinna 29 Сентября 2017
# +1

Дякую, дівчата! Але не під ялинкою, а під смерекою~під смерекою!!!  

konfairy 29 Сентября 2017
# 0

Ну то так!!! "Ой, смереко, розкажи мені смереко..."

Rabbit 10 Ноября 2017
# 0

Интересно, а если пармезаном посыпать, какой вкус получится?

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014