Гарбуз запечений з куркою

Автор: richinna 19 Марта 12:47
Гарбуз запечений з куркою
Легка майже дієтична страва. Смачна і соковита курочка запечена в духовці з гарбузом.

Потрібно:

  • Гарбуз 1,2 кг
  • Курячі стегна 6 шт.
  • Вино (марсала) 100 мл
  • Спеції для курки 2 ч.л.
  • Вершкове масло 50 г
  • Розмарин,тім'ян, орегано за смаком
  • Сіль,гарбузове насіння,бальзамічний соус за смаком
З курячих стегон зняти шкіру і вирізати кісточку. 
Курочку вимити та просушити,додати спеції та влити вино. Залишити маринуватися. Можна використати маринатор.

Гарбуз порізати на куски та почистити. 

Деко застелити фольгою блискучою стороною до верху. Викласти вершкове масло порізане на куски та присипати фольгу розмарином,тім'яном та орегано, посолити.
Зверху щільно викласти гарбуз та притрусити травами.
На гарбуз викласти мариновані курячі стегна,та полити залишками маринаду.
Запікати курочку на гарбузі при температурі 200 град. на нижньому нагріві 10 хвилин, а потім на верхньому і нижньому ще 20-30 хвилин.
Викласти курочку з гарбузом на тарілки та посипати підсмаженим гарбузовим насінням.
Полити бальзамічним соусом,прикрасити зеленню та подавати до столу. 

Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 19 Марта 14:12
# 0

! Обожаю такие самозапеченьки! Поставила в духовку и получаешь ароматную вкуснятину! Кстати, твоя идея убирать кожу и косточки просто супер. Мясо более сочное, чем филе с грудки. А из косточек я ещё и бульоны варю!  С меня отчет, к тому же появилась одна мысль...

richinna 19 Марта 17:24
# 0

с твоими мыслями надо осторожничать Я филе если чесно не очень люблю,бедра более сочнее  Жду отчет,обязательно,Женёк

konfairy 19 Марта 18:04
# 0

 

konfairy 21 Марта 14:30
# 0

Вот!

Это мой гарбуз. Долго сомневалась, но бабушка знакомая, уверяла, что, таки это гарбуз.

А это всё, или почти всё то же, но вместо курицы филе рыбы (гренадер и морской язык)

Филе языка (справа) на листьях капусты (проверено на карасях), а гренадер на гарбузе (эксперимент).  Пахнет смачно!

Иннушик, прости, я сделала почти по рецепту! Я тебя люблю

richinna 21 Марта 17:07
# 0

я даже не сомневалась,что все будет точь-в-точь по рецепту 
И за идею СПАСИБО!

konfairy 21 Марта 17:49
# 0

gutka 21 Марта 21:50
# 0

Це гарбуз, але є кормові, вони абсолютно не солодкі, і світліші ні колір, тому гарбуз потрібно спробувати сирим, зовсім трішки, якщо він на смак солодкуватий —  можна готувати....принаймі я так роблю, якщо не впевнена. Мої домашні дуже солодкі і ароматні   і колір дуже насичений.

konfairy 22 Марта 08:25
# 0

кормові або перезапилені не солодкі. Але цей був солодкий, тільки вигляд екзотичний. Я люблю гарбуз у будь-якому вигляді, інколи роблю салат з тертого сирого гарбуза.

richinna 22 Марта 20:23
# 0

gutka 19 Марта 15:17
# 0

Смачно й колір страви такий сонячний, а я вчора також захотіла гарбуза, пішла в підвал, а останній мій гарбуз вже почав портитись, довелось викинути. Маю лише заморожене пюре, і то не багато.

А фольгу ти тільки на низ даєш? зверху лишаєш страву відкритою?

richinna 19 Марта 17:28
# 0

А в мене ще візок гарбузів і купа ідей(та вже немаю чим фоткати) але передати НП буде дорожче ніж купити  Так,фольга тільки зверху на нижньому нагріві довожу до кипіння,а потім включаю і верхній можна і прикрити звісно, але я так запікаю,щоб з гарбуза не вийшла каша

SvetlanaAnikanova 19 Марта 16:35
# 0

Очень люблю все блюда,где присутсивует гарбуз. Мне кажется прекрасное сочетание курицы и гарбуза.Вкусно,полезно,ярко. Спасибо.

richinna 19 Марта 17:37
# 0

Спасибо и Вам! у меня есть одна вкусняшка с гарбузом, в которой вкус тыквы даже не чувствуется... будет фотик обязательно приготовлю и выставлю рецепт

SvetlanaAnikanova 19 Марта 19:06
# 0

С удовольствием посмотрю .

richinna вчера в 09:30
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014